top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijven vinden de transportinfrastructuur opnieuw uit


Een delegatie uit Michigan op de internationale mobiliteitsconferentie EcoMotion 2022 in Tel Aviv. Foto met dank aan Michigan Israel Business Accelerator


"Als we buiten de Verenigde Staten kijken naar nieuwe technologie, vooral voor mobiliteitstechnologie, zijn er eigenlijk maar twee plaatsen waar de technologie toepasbaar is op de use cases die we hier hebben", zegt Trevor Pawl, chief mobility officer voor de staat Michigan.


“De eerste is Europa en de tweede is Israël. Het is opmerkelijk dat Israël de tweede markt is vanwege hoe klein het land qua inwonertal en geografisch gebied is”, vertelt Pawl aan ISRAEL21c na een toespraak op de internationale mobiliteitsconferentie EcoMotion in Tel Aviv.


Gezien het feit dat de stad Detroit in Michigan het epicentrum is van Amerika's autoscene - dit is de geboorteplaats van de autoproductie en infrastructuur zoals verkeerslichten en rijstrookmarkeringen - is het belangrijk dat de staat naar Israël kijkt voor innovatie in die sector.


Hoewel Israëli's geen geschiedenis hebben van autoproductie, zegt Pawl, "hebben ze een geschiedenis van software-engineering."


En dat is essentieel, zegt hij, omdat "de auto-industrie wordt aangedreven door vier fundamentele platforms: autonome technologie, elektrische technologie, gedeelde technologie en verbonden technologie."


Dit zijn allemaal Israëlische expertisegebieden.


Op de weg opladen


Een gezamenlijk project is met het in Israël gevestigde Electreon om Amerika's eerste draadloze oplaadweg voor elektrische voertuigen te bouwen.


“We zien Israëlische bedrijven binnenkomen die ons helpen problemen op te lossen, maar ons ook helpen beseffen dat de horizon voor toekomstige technologie die in de echte wereld wordt geïntegreerd, niet zo ver weg is als we denken. En het perfecte voorbeeld daarvan is Electreon”, zegt Pawl.


"Toen we eenmaal andere Electreon implementaties in Zweden en in Israël zagen, wisten we dat Electreon een bedrijf was waarmee we wilden samenwerken in Michigan", zegt hij.

Foto met dank aan Electreon


“Terwijl de transportinfrastructuur opnieuw wordt uitgevonden en we geld van de federale overheid hebben om het opnieuw uit te vinden, bekijken we wat we nog meer kunnen doen, afgezien van het creëren van laadstations, om wagenparkbeheerders te helpen bij de overgang van diesel naar elektrisch. En een van die dingen is dat je geen half uur hoeft te wachten bij een laadstation”, legt Pawl uit.


“Wij geloven dat de technologie van Electreon continue lussen mogelijk zal maken voor zaken als bestelwagens en transitvoertuigen. We implementeren de eerste mijl weg die een voertuig oplaadt terwijl het in beweging is, hier in Detroit, om volgend jaar live te gaan. Ik ben er bijna zeker van dat het niet de laatste mijl zal zijn.”


Kinetisch opladen


Michigan kan ook zakendoen met ZOOZ Power (voorheen Chakratec ), een Israëlisch bedrijf wiens Kinetic Power Booster (KPB) op basis van innovatieve vliegwieltechnologie ultrasnelle oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen kan bieden.

Foto met dank aan ZOOZ


"Terwijl we ons EV-laadnetwerk in Michigan uitbouwen, waar een groot deel van de bevolking zich in het lagere deel van de staat bevindt, hebben we een aantal unieke uitdagingen met het netwerk", zegt Pawl.


“Dit bedrijf heeft een apparaat dat in staat is om zijn eigen kinetische energie te creëren en vervolgens het verschil in dat deel van het net te maken om ervoor te zorgen dat een laadstation, of twee of drie laadstations, kunnen functioneren in gebieden waar ze misschien niet anders zou doen.”


Pawl zei dat de staat ook Israëlische oplossingen voor maritieme mobiliteit voor recreatie en industrie onderzoekt, aangezien transport op de Grote Meren belangrijk is voor de economie van Michigan.


Michigan Israël Business Accelerator


Pawl benadrukt dat Michigan op zoek is naar innovatie in Israël in verschillende sectoren, zoals veiligheid, consumptiegoederen en water- en landbouwtechnologieën, die lokale banen genereren.


De Michigan Israel Business Accelerator organiseert een paar keer per jaar handelsmissies om de match tussen de behoeften van Michigan en de capaciteiten van Israël te vergemakkelijken.

"Het is duidelijk dat ik alleen betrokken ben bij de transportmobiliteit", zegt Pawl, "en het was belangrijk dat we een aantal van de leidende consultants van het Michigan Department of Transportation bij innovatieve projecten brachten - of het nu gaat om bruggen of voor de toekomst van geautomatiseerde betalingen — naar EcoMotion om in realtime te zien wat er gaande was met een duidelijke focus op de markt.”


Het gaspedaal, vervolgt hij, "heeft laarzen op de grond in Israël, waardoor we aanwezig kunnen zijn bij coole evenementen zoals EcoMotion en ervoor zorgen dat we ontmoetingen hebben met hoge functionarissen, naar de commandocentra gaan voor bepaalde snelwegen, en ontmoetingen met mensen die het probleem van de congestie van micromobiliteit in steden proberen op te lossen.”


Kijkend naar de richting waarin de auto-industrie en slimme steden zich bewegen, zegt Pawl: “Er is meer synergie dan je meteen zou denken. Je kunt het je niet veroorloven om geen constante dialoog te voeren met leiders in de Israëlische publieke en private sector.”


Mobiliteit en slimme steden


Tot de Israëlische technologieën die interesse wekken, behoren de gegevens gestuurde gedigitaliseerde afvalinzameling van GreenQ , wegruis onderdrukkingstechnologie van Silentium en AlgoShield , een realtime vroegtijdige waarschuwing voor het detecteren van gevaren door lithiumbatterijen en explosiepreventie.


"We krijgen veel vragen van steden als: 'Oké, als we oplaadstations en elektrische voertuigen op de weg agressief gaan uitrollen - General Motors schakelt tegen 2035 over op volledig elektrisch - hoe gaan we om de ergste gevallen, zoals batterijbranden, aan te pakken? Hoe bereiden we ons voor op de toekomst?'


"Naast ervoor te zorgen dat brandweerlieden over de juiste technologie en kennis beschikken om met een batterijbrand te werken, moet het voertuig een grote sprong voorwaarts maken", zegt Pawl.

Foto met dank aan EcoMotion


"Als je erop gericht bent ervoor te zorgen dat Amerika niet alleen de wereldleider is in het produceren van technologieën en voertuigen, maar ook dat het gewoon een van de beste plaatsen is om ons te verplaatsen, dan denk ik dat Israël ons kan helpen de weg te vinden."


Proeftuin voor Israëlische technologieën


Trevor Pawl spreekt op EcoMotion 2022. Foto met dank aan Michigan Israel Business Accelerator


In zijn toespraak op EcoMotion zei Pawl dat Michigan, dat grenst aan Canada, een waardevolle testlocatie is voor Israëlische bedrijven die de Noord-Amerikaanse markt betreden.


"We begrijpen dat er andere markten zijn, zoals Silicon Valley, en plaatsen aan de oostkust met durfkapitaalmarkten, maar om je technologie echt te bewijzen, wil je deze ook daadwerkelijk in gemeenschappen verspreiden," legde hij uit.


“Je wilt in een eerder stadium testlocaties van wereldklasse, en als je dat punt eenmaal gepasseerd bent, wil je samenwerken met een overheid die bereid is je toegang te geven tot hun infrastructuur en die regelgevend beleid heeft waar u zich met de snelheid van de markt kunt verplaatsen en snel vergunningen kunt krijgen.


"Dus terwijl je misschien de banden aanraakt bij een R&D-lab van een autofabrikant in Silicon Valley, als je op een Noord-Amerikaans voertuig wilt eindigen, moet je door Detroit komen. En als je een wagenpark wilt bouwen, moet je toegang hebben tot onze toeleveringsketen”, zegt hij, erop wijzend dat Detroit het leeuwendeel van de Amerikaanse autoleveranciers en autofabrikanten huisvest.


"Dit gaat gepaard met onze toewijding aan, bijvoorbeeld, het Electreon-project, het openstellen van onze infrastructuur om Electreon te helpen bij het schrijven van hun playbook in Noord-Amerika."


Michigan heeft ook het eerste slimme parkeerlaboratorium van Noord-Amerika en bouwt Amerika's eerste kenmerkende EV-route langs Lake Michigan. De federale regeringen van de VS en Canada zijn op zoek naar technologieën om betere grensovergangen te bouwen, zegt Pawl.


Bovendien bouwt Michigan een autonoom rijstrook van 65 kilometer tussen Detroit en Ann Arbor, "wat in wezen de weg van de toekomst zal zijn en honderden andere mogelijkheden zal bieden voor Israëlische bedrijven om hun technologie in te voeren."38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page