top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische biotech leider roept op tot Arabisch-Joodse coëxistentieYaky Yanay, CEO en president Pluristem Therapeutics in Haifa. Foto Twitter


"Vertel je vrienden aan de telefoon, op internet, over je Joodse vriend waar je echt van houdt, vertel je vrienden over de Arabische vriend die met jou in het team werkt", spoorde de CEO en president van een Israëlisch biote-chbedrijf zijn personeel deze week in een e-mail aan.


“Vertel ze dat je samenwoont, samen eet en droomt. Vertel over je medewerkers, je managers, je vrienden. Vertel ons verhaal. "


Dat zijn de woorden van Yaky Yanay, CEO en president van het regeneratieve geneeskundebedrijf Pluristem Therapeutics in Haifa, aldus ISRAEL21C..


Dinsdag stuurde Yanay een bedrijfs e-mail naar zijn team van joodse, islamitische, christelijke en Druzen wetenschappers en onderzoekers met een ontroerende boodschap van hoop te midden van het geweld dat in heel Israël uitbrak.


Pluristem ontwikkelt een 3D-technologieplatform dat placentacellen gebruikt om therapieën te ontwikkelen voor aandoeningen als ontstekingen, spierblessures, hematologische aandoeningen en blootstelling aan straling.


Het multiculturele, meertalige bedrijf heeft samenwerkingsverbanden met het Amerikaanse ministerie van Defensie en de National Institutes of Health en NASA . Het werkt ook samen met het stamcelcentrum van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten en deelt onderzoeksresultaten, monsters en apparatuur.


Yanay vertelde zijn werknemers dat ze de verandering moesten belichamen die het land nu nodig heeft - empathie en coëxistentie bieden.


"Tegenwoordig moeten we naar binnen kijken, naar onszelf, naar de vriend die naast je op kantoor zit, naar het bedrijf waarmee je overlegt over het leven", schreef hij in zijn e-mail.


“Morgen zijn we allemaal hier, ook volgende week. We kunnen nergens heen dan te leren leven en van elkaar te houden. "


De vertaalde e-mail van Yanay, die een opkomende geest van hoop en samenleven weergeeft, was oorspronkelijk gericht op zijn personeel, maar circuleert nu onder Israëlische en Amerikaanse vrienden en families van werknemers.


"Het is gemakkelijk te vernietigen, en veel moeilijker om te pauzeren en weer op te bouwen", schreef hij, waarbij hij erkende dat Pluristem een ​​microkosmos van Israël zelf is. "Verlies de doelstelling niet uit het oog - een duurzame routekaart voor een gezondere, vreedzame toekomst voor Israël."


Yanay, die gelooft dat de meeste mensen in Israël een sterk verlangen hebben om in vrede samen te leven met hun buren, drong er bij werknemers op aan om elkaar niet alleen te respecteren in deze moeilijke tijden, maar ook om in hun gemeenschap te handelen om positiviteit en openheid te verspreiden.


“Wij zijn de mensen die verlangen naar een goede toekomst voor kinderen, waar ze zichzelf kunnen ontplooien ongeacht hun afkomst, huidskleur of religie. We zijn niet de enigen, er zijn er velen zoals wij, in feite de absolute en overgrote meerderheid van het land Israël ”, schrijft hij.105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page