top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische cyberbeveiligingsindustrie bleef groeien in 2021 en haalde record van $ 8,8 miljard op


Ter illustratie. Foto via Ministery of Foreign Affaires


De Israëlische cyberbeveiligingsindustrie zette zijn groeitrend voort in 2021 en vestigde nieuwe records op elk gebied. Uit gegevens die zijn verzameld en verwerkt door het Israel National Cyber Directorate (INCD) blijkt dat in vergelijking met 2020 het bedrag dat door de Israëlische cyberbeveiligingsindustrie is opgehaald, verdrievoudigd is en het recordbedrag van ongeveer $ 8,8 miljard heeft bereikt.


Er werden extra records gevestigd in de totale cyberexport en in het aantal Israëlische bedrijven dat toetrad tot de (eenhoorn)club van een miljard dollar (d.w.z. met een waarde van 1 miljard dollar).


Volgens de gegevens heeft de Israëlische cyberindustrie in 2021 $ 8,8 miljard opgehaald in meer dan 100 verschillende deals, een verdrievoudiging van het bedrag van het voorgaande jaar. Ook vonden er in 2021 vier Israëlische cybersecurity-IPO's plaats, evenals 11 nieuwe Israëlische ingangen in de prestigieuze Unicorn-club, d.w.z. hun waardering was meer dan $ 1 miljard. Volgens de gegevens is een op de drie cybersecurity-eenhoorns ter wereld een Israëlisch bedrijf.


Investeringen in Israël nemen toe in vergelijking met de rest van de wereld: in 2021 waren er meer dan 40 overnameovereenkomsten van Israëlische bedrijven door lokale en buitenlandse entiteiten met een geschatte waarde van $ 3,5 miljard. Ongeveer 40% van de particuliere wereldwijde investeringen in financieringsrondes voor cyberbeveiliging vindt plaats in Israël. Volgens gegevens van het Israeli Export Institute bedroeg de totale cyberexport in 2021 $ 11 miljard.


Roi Yarom, INCD Director for Economy and Growth: "De Israëlische cyberindustrie sloot opnieuw een recordjaar af waarin het aantoonde dat het niet alleen een economische groeimotor in Israël van de hoogste orde was, maar ook een pijler van de wereldwijde cyberbeveiliging innovatie-ecosysteem."






































25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page