top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische experts: 'ga niet vliegen als het niet dringend noodzakelijk is'


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Hoge Israëlische gezondheidsfunctionarissen steunen de opmerkingen van de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Ash, en roepen het publiek op om zich te onthouden van onnodige vliegreizen. "Je moet twee keer nadenken voordat je reist tijdens een wereldwijde epidemie", zegt prof. Cyril Cohen. Terwijl prof. Yehuda Adler zegt: "Er moeten onaangename beslissingen worden genomen."


Eerder op zondag waarschuwde professor Ash in een interview met Ynet dat vluchten naar sommige Europese landen mogelijk worden verboden vanwege de grote stijging van het aantal Covid-19 besmettingen.


Deskundigen op het gebied van de gezondheidszorg ondersteunen zijn standpunt en waarschuwen voor de introductie van nieuwe varianten, vooral nu de vierde virusgolf zoi goed als bedwongen is in Israël en het totaal aantal actieve viruspatiënten in het land is gedaald tot onder de 5.500.


Een aanzienlijk hoog percentage van coronabesmettingen bevindt zich tegenwoordig in Europa", zegt epidemioloog professor Hagai Levin. "Als algemene aanbeveling is het niet raadzaam om naar een plaats te gaan waar momenteel een uitbraak is. Wat betreft rode landen, als de in- en uitgangen naar die landen niet hermetisch zijn afgesloten en er een variant is, is er een goede kans dat die variant vroeg of laat ook Israël binnenkomt. Volgens Levin, voorzitter van de Vereniging van Volksgeneeskundigen, "moeten we een strategie formuleren en goed monitoren om dit zo veel mogelijk te proberen te voorkomen.


Prof Levin merkte op dat "er mogelijk landen zijn waar we niet naartoe kunnen reizen, en het is legitiem op voorwaarde dat de beperking levens redt. Zelfs degenen die zijn ingeënt, zijn niet 100% beschermd en moeten daarom twee keer nadenken voordat ze naar een plaag reizen. Reizen te midden van een wereldwijde epidemie brengt risico met zich mee "Daarom moet dit risico zowel op individueel als op publiek niveau worden beheerst."


Professor Yehuda Adler, een expert in interne cardiologie die lokale autoriteiten adviseert over corona-aangelegenheden, is het ook eens met de benadering van professor Ash en riep op om te overwegen de toegang en het vertrek van landen in Europa met een hoge morbiditeit te beperken. "Er zijn momenteel golven van morbiditeit in zowel Oost-Europa en West-Europa. Zodra er een golf van meer varianten begint, ben ik het ermee eens dat als meer landen rood worden, vluchten ernaartoe moeten worden verboden omdat het het risico op infectie dan vermindert.


Prof. Cyril Cohen, een expert in het immuunsysteem aan de Bar Ilan University, raadt Israëli's ook aan niet naar landen met een hoge morbiditeit te vliegen. "We zijn niet in een positie om te zeggen dat als het hier goed gaat, het ook goed zal blijven. Over de hele wereld zijn er ups en downs, dus als de grenzen eenmaal open zijn, is dit een van de gevaren. We moeten oppassen en de komst van nieuwe varianten proberen te verminderen. "Wat er in de wereld gebeurt, wordt niet geïdentificeerd als een stam die vaccins weet te omzeilen, maar de vraag is hoelang dat zo zal blijven." Cohen benadrukte dat "degenen die niet hoeven te reizen, niet moeten reizen. Degenen die moeten - moeten goed worden gecontroleerd wanneer hij of zij terugkeert, en niet alleen bij de landing, maar ook een paar dagen later.


Prof. Galia Rahav, directeur van de Infectious Diseases Unit in Sheba, is er ook van overtuigd dat onnodige vluchten vermeden moeten worden. "Persoonlijk reis ik niet, maar ik kan niet het hele land afsluiten en zeggen dat het verboden is om te reizen. Iedereen maakt zijn eigen berekeningen, maar gezien de huidige morbiditeit in Europa, het ongemak en de sluitingen daar - denk ik dat het beter is om op het platteland te zijn', zei ze tegen Ynet. Rahav verklaarde de uitbraak in Europa met de late immunisatie en het ontbreken van een booster. "We lopen een paar maanden voor op de wereld", aldus Rahav
153 weergaven0 opmerkingen
bottom of page