top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische food-tech startup komt met chocoladepasta waarin 50% minder suiker zitFoto via DouxMatok


Liefhebbers van alles wat met chocoladepasta te maken heeft, deze is voor jullie. De Israëlische food-tech startup DouxMatok lanceerde onlangs een lijn cacaopasta in de Verenigde Staten op basis van zijn eigen technologie die het suikergehalte met 50 procent verlaagt, waardoor pannenkoeken op zondagochtend een veel minder suikerachtige en schuldgevoelige gebeurtenis zijn.


DouxMatok , opgericht in 2014, heeft een product ontwikkeld met de naam Incredo-suiker - 99,9% echte rietsuiker met een klein korreltje siliciumdioxide toegevoegd aan elk kristal, meldt ISRAEL21C.


Deze combinatie versterkt de zoete sensatie op smaakpapillen, waardoor fabrikanten minder suiker kunnen gebruiken zonder in te boeten aan smaak of textuur, zoals vaak het geval is met kunstmatige of alternatieve zoetstoffen.


Het bedrijf kondigde eind april de release aan van zijn Hazelnut Cocoa en Dark Cocoa Salted Caramel spreads, die beschikbaar zijn op zijn website en bij Pop Up Grocery, een pop-up kruidenierswinkel die gespecialiseerd is in innovatieve producten.


De Incredo-spreads, zegt DouxMatok, bevatten 48 procent minder suiker dan toonaangevende merken, evenals 30% van de aanbevolen dagelijkse vezelinname in twee eetlepels.


Voorafgaand aan de lancering van de spreads, concentreerde DouxMatok zich op samenwerking met foodserviceproviders, bakkerijen en fabrikanten van zoete snacks die de suiker in hun producten verwerkten.


In maart won Incredo Sugar de FoodBev Media 2021 World Food Innovation Award voor beste ingrediëntinnovatie.


In december 2020 was het een van de zes Israëlische producten die werden vermeld in TIME Magazine's " Beste uitvindingen van 2020: 100 innovaties die onze manier van leven veranderen ".51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page