top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische hi-tech sector niet gespaard door wereldwijde ontslagen


Foto Israeli Employment Service


De snelgroeiende crisis in de wereldwijde hi-tech sector en de daaruit voortvloeiende massale ontslagen lijken steeds sneller de Israëlische markt binnen te sluipen, aangezien de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen zich in december 2022 bleven opstapelen, zo blijkt uit een nieuw rapport dat zondag is vrijgegeven.


Volgens de Israeli Employment Service zijn de werkloosheidsaanvragen onder hightech-werknemers de afgelopen maand met bijna 20% gestegen, waarbij softwareontwikkelaars en analisten het grootste deel van het banenverlies voor hun rekening nemen met een stijging van 19,1% in de werkloosheidsaanvragen. Ondertussen stegen de claims bij ICT-technici en ingenieurs met 17,6%, meldt Ynet.


Dit komt tegen de achtergrond van toenemende rondes van massaontslagen bij grote technologiereuzen zoals Microsoft, Meta, Amazon, Intel en anderen die hebben gezien dat tienduizenden technische werknemers over de hele wereld hun lopende papieren hebben gekregen.


Gegevens wijzen op een aanhoudende trend op de Israëlische arbeidsmarkt sinds april. Terwijl het aantal werkloosheidsaanvragers toenam en in december uitkwam op 88.800, een stijging van 0,66% ten opzichte van november, daalde het aantal bijstandsgerechtigden tot slechts 54.400, een van de laagste cijfers in twee decennia, vergeleken met 55.200 in de voorgaande maand.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page