top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische hit serie 'The Girl from Oslo' staat op nummer 4 op Netflix


Screenshot YouTube


De populaire Israëlische tv-serie "The Girl from Oslo" is kort na het debuut op 11 april internationaal de vierde meest bekeken serie op Netflix geworden en staat in de top 10 in 36 landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.


De 10-delige thriller volgt wat er gebeurt nadat de dochter van een Noorse diplomaat wordt ontvoerd door ISIS, samen met haar twee Israëlische vrienden, tijdens een reis door de Sinaï-woestijn in Egypte.


Er zijn enkele bekende gezichten in de Israëlische cast, waaronder Amos Taman (“Srugim” en “The Wedding Plan”) en Shadi Mar'i (“Fauda”). De serie werd gefilmd op meer dan 100 locaties in Israël, meldt ISRAEL21C.


Hoewel Netflix veel hits heeft gescoord van Israëlische tv-formaten, is deze serie de eerste samenwerking tussen Netflix, het Noorse mediabedrijf TV2 en het Israëlische kabeltelevisiebedrijf Hot.


Het was Hot dat de Israëlische versie, Azharat Masa (“Travel advisory”) produceerde, die vorig jaar met veel bijval werd uitgezonden.152 weergaven0 opmerkingen
bottom of page