top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische hulpgroep SmartAid helpt Oekraïners om warm te blijven tijdens ernstige energiecrisis


Deze moeder en haar pasgeboren baby in Oekraïne liggen in een onverwarmd ziekenhuis. De baby wordt warm gehouden in een oplaadbare couveuse van SmartAid. Foto met dank aan SmartAid

'Stuur dekens en generatoren of we vriezen dood.'

Toen de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, die huiveringwekkende boodschap naar de westerse wereld stuurde, kwam de op technologie gerichte Israëlische humanitaire hulporganisatie SmartAid tussenbeide om te helpen.


“Terwijl de Russische aanvallen op het energienetwerk van het land toenemen, heeft Oekraïne al te maken met ijskoude nachttemperaturen, en honderdduizenden mensen worden gedwongen om deze zonder enige bron van verwarming te doorstaan, terwijl voorspeld wordt dat miljoenen meer rechtstreeks zullen worden getroffen in de komende maanden, ', zegt oprichter en directeur Shachar Zahavi tegen ISRAEL21C.


"In heel Oekraïne slaan burgers kachels, dekens, warme kleding en powerbanks in om elektronica op te laden - die nu allemaal ontbreken vanwege de grote vraag naar deze artikelen in heel Europa, dat zichzelf voorbereidt op de winter."


Zahavi zegt dat SmartAID de afgelopen maanden zonnegeneratoren en powerpacks heeft geïnstalleerd in heel Oekraïne en nu kachels en oplaadbare thermische dekens koopt voor schuilplaatsen, ziekenhuizen en gemeenschappelijke woonvoorzieningen als de temperatuur daalt.


"We bereiden ons sinds de zomer voor op deze situatie en nemen wanhopig contact op met onze partners en donoren om onze inspanningen te ondersteunen, zodat we zoveel mogelijk levens kunnen redden voordat het te laat is", zei Zahavi. "Honderdduizenden zouden kunnen sterven - vooral ouderen, mensen met een ziekte en kinderen."


Voor meer informatie, klik hier.
59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page