top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Innoviz Technologies gaat voor $ 4 miljard sensoren aan Volkswagen leveren


Foto via Innoviz

Het Israëlische Innoviz Technologies, een maker van sensoren voor zelfrijdende auto's, heeft een contract binnengehaald om sensoren en perceptiesoftware aan Volkswagen te leveren in een deal ter waarde van ongeveer $ 4 miljard, maakte het bedrijf dinsdag bekend.


Het in Kfar Saba gevestigde Innoviz maakt LiDAR-sensoren (lichtdetectie en -bereik) die autofabrikanten helpen de veiligheid, perceptie, connectiviteit en ervaring van hun voertuigen te verbeteren. De sensoren geven nauwkeurige beelden van de omgeving van de voertuigen door middel van objectdetectie, classificatie en tracking op lange afstanden. LiDAR's zijn een cruciaal onderdeel van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en autonome voertuigen (AV's).


"We zijn verheugd om met het CARIAD-team samen te werken en een leverancier te zijn van Lidar sensoren en perceptiesoftware om veilige mobiliteit te ondersteunen voor voertuigen die vanaf het midden van het decennium worden gelanceerd", aldus Innoviz CEO en medeoprichter, Omer Keilaf . "CARIAD is een toonaangevende speler in de transformatie van de hele auto-industrie. We zijn er trots op deel uit te maken van hun missie."


Omer Keilaf, Innoviz CEO (L) en medeoprichter, Tali Chen, Innoviz CBO (M), en Oren Buskila, hoofd R&D (R). Foto David Garb Innoviz


Volgens de overeenkomst gaat Innoviz vanaf 2025 LiDAR-technologie en -software leveren aan CARIAD de autonome voertuigen-eenheid van Volkswagen.Innoviz is een wereldleider in LiDAR-technologie en werkt aan een toekomst met veilige autonome voertuigen op de wegen van de wereld. De LiDAR- en perceptiesoftware van Innoviz "zien" beter dan een menselijke bestuurder en verminderen de kans op fouten, waardoor wordt voldaan aan de strengste verwachtingen van de auto-industrie op het gebied van prestaties en veiligheid. Innoviz is actief in de VS, Europa en Azië en is geselecteerd door internationaal erkende premium automerken voor gebruik in consumentenvoertuigen en door andere commerciële en industriële leiders voor een breed scala aan gebruikssituaties.


Innoviz rondde vorig jaar een SPAC-fusie af met het Amerikaanse bedrijf Collective Growth Corporation, waardoor het op de Nasdaq kon noteren. De aandelen van het bedrijf stegen met 19% na de aangekondigde deal met VW.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page