top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische luchtmacht gaat trainen voor aanval op Iran


Ter illustratie. Foto IDF woordvoerderseenheid


De Israëlische luchtmacht zal begin volgend jaar beginnen met oefenen voor een aanval op het nucleaire sites in Iran, nadat ze financiering heeft gereserveerd en haar trainingsschema voor de missie heeft bijgewerkt, zo meldt The Times of Israel .


Vanwege de groeiende onzekerheid over een terugkeer door Iran naar de nucleaire deal van 2015, hebben de Israëlische strijdkrachten de afgelopen maanden de inspanningen opgevoerd om een geloofwaardige militaire dreiging tegen de nucleaire installaties van Teheran.


Begin dit jaar kondigde IDF-stafchef Aviv Kohavi aan dat hij het leger de opdracht had gegeven om te beginnen met het opstellen van nieuwe aanvalsplannen, en vorige week had de regering naar verluidt miljarden shekels toegewezen om die plannen levensvatbaar te maken.


Volgens de Times of Israel bevinden sommige aspecten van het aanvalsplan zich nog in de "concept"-fase terwijl anderen een jaar of langer zouden vergen voordat ze volledig uitvoerbaar zijn.


Voorbereiding voor een dergelijke aanval is een topprioriteit geworden voor de Israëlische luchtmacht en het maken van de nodige voorbereidingen vereiste wijzigingen in het trainingsschema.


Naast het moeten vinden van manieren om Iraanse faciliteiten aan te vallen die diep onder de grond zijn begraven, waarvoor gespecialiseerde munitie en tactieken nodig zijn, zal de Israëlische luchtmacht te maken krijgen met steeds geavanceerdere Iraanse luchtverdediging om een ​​dergelijke aanval uit te voeren. De luchtmacht zal zich ook moeten voorbereiden op een verwachte vergelding tegen Israël door Iran en zijn bondgenoten in de hele regio.


Voor het hele verhaal, inclusief de aanvallen op Syrië de komende tijd, klik hier.
545 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page