top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot zijn begonnen met de Intrinsic Defender-oefening


Foto IDF woordvoerder


De Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot zijn begonnen met de Intrinsic Defender-oefening.


De oefening die gisteren (zondag) is begonnen, vindt de komende twee weken plaats en omvat zowel training op het land als in de zee. Soldaten van de Snapir-eenheid van de 914th Routine Security Fleet oefenen detectie en monitoring in de maritieme ruimte, inspectie van schepen, zoek- en redding scenario's, gezamenlijke training voor het overnemen van schepen en reageren op terroristische activiteiten samen met hun tegenhangers van de Amerikaanse Vijfde Vloot.


De soldaten van de YALTAM Unit (Underwater Missions Unit), samen met hun tegenhangers, zullen gezamenlijke duiken oefenen, waarbij ze zeemijnen lokaliseren, verwijderen en neutraliseren met behulp van op afstand bemande onderwaterschepen.

Naast deze training zullen de teams met speciale middelen gezamenlijke zoek- en reddings trainingen uitvoeren.


Foto IDF woordvoerder


Daarnaast zullen de twee vloten leersessies houden op het gebied van marine- en onderwatergeneeskunde en spoedeisende geneeskunde.


Dit is een belangrijke oefening die een gelegenheid biedt voor gezamenlijk leren, strategische en operationele verbetering en de versterking van de gedeelde dialoog tussen de vloten. Bovendien helpt het bij het bevorderen van regionale partnerschappen om de bedreigingen waarmee de regio wordt geconfronteerd, te dwarsbomen.

92 weergaven0 opmerkingen
bottom of page