top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische marine oefende voor het eerst bijtanken door een Amerikaanse bevoorradingstanker


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dinsdag werd de gezamenlijke marine-oefening tussen de Israëlische marine en de Amerikaanse 5e vloot "Intrinsieke Verdediger" afgesloten, die 10 dagen duurde en gelijktijdig werd gehouden in de Middellandse Zee en de Rode Zee.


Aan de grootste oefening tussen de Israëlische marine en de Amerikaanse 5e vloot in de afgelopen jaren, namen 300 militairen en commandanten van de Israëlische marine deel, evenals twee raketschepen van Flotilla 3, twee teams van de Underwater Mission Unit, een team van de Snapir Unit (VBSS) en een medisch team. Het personeel van de Israëlische marine trainde samen met hun tegenhangers van de Amerikaanse Vijfde Vloot.De oefening begon met een gezamenlijke briefing over het Rode Zeegebied. De briefing werd geleid door de opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama en de commandant van het centrale commando van de Amerikaanse marine, de vijfde vloot van de Amerikaanse marine en de gecombineerde maritieme strijdkrachten, viceadmiraal Brad Cooper.


Tijdens de oefening trainden flottielje bemanningen van Israëlische raketschepen in zeegevechten, en scheepsbescherming in de baai van Eilat en de Rode Zee. Voor het eerst oefenden raketschepen van de Israëlische marine met het tanken van een Amerikaanse tanker in de Rode Zee, wat het operationele bereik en de capaciteiten van de Israëlische marine vergroot.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Teams van de Underwater Mission Unit van de Israëlische marine oefenden in de Eilat-baai met het slopen en neutraliseren van zeemijnen en gezamenlijke duikoperaties met hun Amerikaanse tegenhangers. Daarnaast trainden de teams in een unieke faciliteit op de marinebasis van Haifa, met de nadruk op het lokaliseren en neutraliseren van explosieven met behulp van onbemande schepen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Snapir Unit (VBSS) van het 914th Squadron oefende met het overnemen van schepen en het voorkomen van vijandige terroristische activiteiten samen met hun tegenhangers van de Amerikaanse kustwacht.


De gezamenlijke krachten simuleerden ook verschillende zoek- en redding scenario's en het verlenen van medische hulp op zee. Als onderdeel van de oefening hebben de strijdkrachten gezamenlijke leersessies gehouden en geoefend met het opzetten van een medische operatiekamer aan boord van een Sa'ar 6 Corvette raketschip.


De oefening "Intrinsieke Verdediger" is een ander voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot. Deze oefening bood de gelegenheid om van elkaar te leren, operationele capaciteiten te delen en het strategische partnerschap tussen de twee legers te versterken. De oefening bracht nieuwe capaciteiten voor de Israëlische marine voort, die haar operationele capaciteiten in zowel routinematige als noodsituaties vergroten.


Opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama zei na afloop: “De oefening 'Intrinsieke Verdediger' vergroot het bereik en de operationele capaciteiten van de Israëlische marine. Samenwerking met de Amerikaanse Vijfde Vloot helpt ons om onszelf te verbeteren en te verfijnen. Operationele concepten werden met succes weerspiegeld door praktische toepassing. Deze oefening is een belangrijke en significante stap voor onze strategische stabiliteit in de maritieme arena.”

49 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page