top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Matricelf uitgeroepen tot een van de 3 beste startups ter wereld


Matricelf-CEO dr. Asaf Toker. Foto met dank aan Matricelf


Matricelf, het Israëlische bedrijf voor regeneratieve geneeskunde dat een implantaat in zijn soort ontwikkelt om spinale verlamming te behandelen, werd derde tijdens de Startup World Cup 2022 in San Francisco.


'S Werelds grootste startup-competitie, de Startup World Cup, wordt gesponsord door het in Silicon Valley gevestigde Pegasus Venture Capital-fonds. Het evenement trok dit jaar zo'n 17.000 kandidaten uit ongeveer 70 geografische regio's.


Matricelf versloeg 50 bedrijven om de finale te halen en was de enige Israëlische startup in de top 10. De anderen kwamen uit Canada, Japan, Luxemburg, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en Mexico.


De kerntechnologie van het bedrijf, ontwikkeld in het regeneratieve biotechnologische laboratorium van Prof. Tal Dvir aan de Universiteit van Tel Aviv, is een 3D-geprint weefselimplantaat gemaakt van de eigen cellen van de patiënt.


Het implantaat heeft ervoor gezorgd dat verlamde laboratoriummuizen weer kunnen lopen en hoopt een oplossing te bieden voor mensen die verlamd raken na traumatisch letsel aan het ruggenmerg.


De autologe implantaten van Matricelf kunnen ook helpen bij de regeneratie van lichaamsweefsels en organen die beschadigd zijn door een verscheidenheid aan ziekten en medische aandoeningen. Het gebruik van de eigen cellen van de patiënt als onderdeel van het implantaat is bedoeld om afstoting te voorkomen, een groot struikelblok voor elk soort getransplanteerd weefsel.


"Als Chief Scientist van het bedrijf en de vader van de technologie vind ik het geweldig om internationale erkenning te krijgen voor de technologie waaraan ik het afgelopen decennium heb gewerkt", zei Dvir tijdens de Startup World Cup.


“Het lijdt geen twijfel dat de overgang van de academische wereld naar de industrie een uitdaging voor ons is, en deze erkenning door de industrie dat we in de top 3 van de meest veelbelovende bedrijven ter wereld staan, is een nieuwe mijlpaal in mijn werk om ruggenmerg en andere ziekten die in ontwikkeling zijn.”
56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page