top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische medische kits gedoneerd aan afgelegen Oekraïense dorpen


Foto met dank aan TytoCare


Het Israëlische bedrijf TytoCare leverde 50 telemedicine apparaten waarmee kinderen in geïsoleerde dorpen in het oosten van Oekraïne op afstand door artsen en verpleegkundigen kunnen worden onderzocht en gevolgd.


De apparaten werden via het UNICEF-fonds van de Verenigde Naties overgebracht naar 10 medische centra in het oosten van Oekraïne. Het doel is om te voorkomen dat kinderen tijdens de oorlog lange afstanden moeten afleggen voor medische zorg.


In 2012 vond TytoCare het eerste alles-in-één modulaire apparaat en onderzoek platform in de wereldwijde gezondheidszorg uit voor door AI aangedreven, on-demand controles op afstand van de longen, hart, keel, oren, buik, huid, zuurstofniveau in het bloed, lichaam temperatuur en pols.


Ouders kunnen het apparaat zelfstandig gebruiken met behulp van eenvoudige uitleg, waardoor artsen veelvoorkomende aandoeningen kunnen diagnosticeren en bewaken zonder een persoonlijk bezoek.


Andrej Slavutskij, hoofd van UNICEF Oekraïne's Gezondheidsprogramma, zei tegen ISRAEL21C: “Met meer dan 400.000 kinderen die in het door conflicten getroffen gebied wonen, wonen bijna 20.000 van hen op locaties met moeilijke toegang tot gezondheidszorg. Dit initiatief is uiterst belangrijk, vooral in de tijden van de Covid-19-pandemie. Telegeneeskunde zal ons in staat stellen de toegang tot essentiële gezondheidsdiensten voor de meest kansarme gezinnen te vergroten en de eerstelijnsgezondheidswerkers te beschermen.”


UNICEF-personeel met TytoCare-kits voor telegeneeskunde. Foto met dank aan UNICEF


Afgelopen april lanceerde TytoCare zijn telezorg oplossing in de Oekraïense zorgsector via een exclusieve samenwerking met GIVA Care Group. De apparaten worden in heel Israël en in meer dan 170 ziekenhuizen, verzekeraars en gezondheidsorganisaties in de Verenigde Staten, Europa en Dubai gebruikt.


In een verwante ontwikkeling is het Sheba Medical Center, het grootste medische centrum van Israël, bezig met het gereedmaken van apparatuur en benodigdheden voor verzending naar landen die grenzen aan Oekraïne, en vervolgens naar Oekraïne als de omstandigheden dit toelaten.


Het virtuele gezondheidszorgprogramma van het medisch centrum, Sheba Beyond, zal Oekraïne en de omliggende gebieden voorzien van de middelen om op afstand te overleggen met Sheba-artsen.


40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page