top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische onderwaterrobots winnen wedstrijd duurzaam vissen


De autonome onderwaterrobot die door Israëlische onderzoekers is ontwikkeld om duurzame visserij te ondersteunen. Foto door Liav Nagar via ISRAEL21c


De Universiteit van Haifa heeft onlangs een wereldwijde wedstrijd voor duurzame visserij gewonnen voor de ontwikkeling van onderwaterrobots die overbevissing en schade aan mariene ecosystemen helpen voorkomen.


Het project, geleid door prof. Roee Diamant van de afdeling maritieme technologieën, zag de ontwikkeling van een zwerm goedkope, autonome onderwaterrobots die coördineren voor een betere akoestische detectie en schatting van vispopulaties.


De Israëlische universiteit was een van de 10 organisaties en universiteiten over de hele wereld die in totaal $ 3,5 miljoen aan subsidies deelde van Schmidt Marine Technology Partners , een programma van de Schmidt Family Foundation onder leiding van voormalig Google-CEO Eric en zijn vrouw Wendy Schmidt.


"Tientallen miljoenen banen over de hele wereld zijn afhankelijk van de visserij, en zeevruchten zijn de primaire eiwitbron voor 3 miljard mensen", zegt Wendy Schmidt over de wedstrijd tegen ISRAEL21c.


"De innovators die zijn uitgekozen om deze subsidies te ontvangen, zorgen ervoor dat vissers en visserijen - en bij uitbreiding wij allemaal die erop vertrouwen - wereldwijd veilig en duurzaam zijn."


Uit 200 aanvragen van over de hele wereld werden 10 projecten geselecteerd voor een subsidie ​​variërend van $ 150.000 tot $ 500.000.


Screenshot YouTube


Inzendingen waren onder meer onderzoeksprojecten uit Canada, Zuid-Afrika en Noorwegen over onderwerpen als het verbeteren van de gegevensverzameling over visserij en vispopulaties, het verminderen van bijvangst en het voorkomen van illegale visserij.


Diamant is gespecialiseerd in onderwaterakoestiek, sonar, communicatie en autonome onderwatervoertuigen. Eerder leidde hij onderzoek naar een systeem dat onderwaterdierpopulaties identificeert en schat op basis van hun geluid of golflengte, met de bedoeling dat dergelijke gegevens kunnen helpen bij het bepalen van maritiem beleid en kunnen voorkomen dat zeilschepen hen schade berokkenen.
79 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Roni Stoker
Roni Stoker
2023年8月13日

In Israël gebeurt iets heel vreemd. Aan de ene kant zijn baanbrekende technologische ontwikkelingen, en uitvindingen aan de lopende band. Aan de andere kant datzelfde land is bevolkt (de meerderheid) door primitieve mensen van zeer laag niveau. Mensen die passen in een Derde Wereldland https://twitter.com/rozolyo/status/1690306233683562496?s=46 Ook in Zuid Afrika zijn zulke verschillen, maar daar is sprake van mensen van Eur. afkomst aan de ene kant, en Afrikanen aan de andere kant. . Maar wat zijn wij? Zij wij echt een volk?

いいね!
bottom of page