top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische onderzoekers gebruiken nanotechnologie voor revolutionaire behandelmethoden voor kanker


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv hebben een manier gevonden om nanotechnologie te gebruiken om kleur in transparante calciet-nanodeeltjes te brengen, waardoor de voorheen onzichtbare en transparante deeltjes in gemakkelijk detecteerbare, sprankelende gouddeeltjes veranderen.


Deze zichtbare deeltjes kunnen dienen als basis voor innovatieve medische benaderingen voor het diagnosticeren en leveren van door licht geactiveerde medicamenteuze therapieën voor kankerpatiënten, meldt ISRAEL21C.


De nieuwe technologie opent ook veelbelovende perspectieven voor biomedische toepassingen, waaronder foto-thermische therapie, foto-akoestische tomografie, biobeeldvorming en gerichte medicijnafgifte.


Het onderzoek en de ontwikkeling werden uitgevoerd door een internationaal team van wetenschappers gecoördineerd door Roman Noskov en Professor Pavel Ginzburg van de Iby en Aladar Fleischman Faculteit Ingenieurswetenschappen van de TAU; Professor Dmitry Gorin van het Centrum voor Fotonica en Quantum Materialen aan het Skolkovo Instituut voor Wetenschap en Technologie in Moskou; en Evgeny Shirshin van de MV Lomonosov Moscow State University. De bevindingen zijn onlangs gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Advanced Materials.


Terwijl traditionele methoden van optische engineering vaak giftige verbindingen en chemicaliën gebruiken, maakt deze nieuwe methode gebruik van gouden nanozaden en poreuze vateriet (calciumcarbonaat) sferulieten, die momenteel worden beschouwd als veelbelovende vehikels voor medicijnafgifte.


De infusie van de gouden nano-zaden creëert een nieuw materiaal waarvan de resonantie-eigenschappen op grote schaal kunnen worden afgestemd door de hoeveelheid goud in de vateriet te veranderen.


Ginzburg zei dat hij gelooft dat de samenwerking zal leiden tot live ( in vivo) demonstraties, die op hun beurt "de weg vrijmaken voor een nieuwe biomedische technologie."


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page