top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische plasticvrije verpakkingsoplossing komt op de Amerikaanse markt


Foto met dank aan Melodea


Een plasticvrije, plantaardige barrièrecoating voor verpakkingen van Melodea uit Rehovot zal binnen zes maanden beschikbaar zijn voor de snelgroeiende Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse markten.


Melodea's cellulose nanokristalcoating is afkomstig van houtpulp, een zijstroom van de papierindustrie. Dit milieuvriendelijke materiaal zorgt ervoor dat verpakkers van voedsel, dranken en consumptiegoederen geen plastic of aluminium meer gebruiken als een barrière tegen lucht, water of vet dat door verpakkingen voor eenmalig gebruik sijpelt.


Met de toenemende vraag van de Amerikaanse markt zal Melodea een fabriek openen in de Verenigde Staten om MelOx te produceren, dat verpakte producten beschermt tegen zuurstof- en olie- en vetoverdracht; en VBcoat, dat de overdracht van water, olie en vet tegengaat.


Beide materialen voldoen aan de FDA-voorschriften voor voedselverpakkingen en worden momenteel gebruikt voor de vervaardiging van op papier gebaseerde zakjes, deksels, gegoten pulptrays en meer.


Shaul Lapidot, CEO en medeoprichter van Melodea, zei tegen ISRAEL21C dat nanokristallen van cellulose een natuurlijk overvloedig en hernieuwbaar alternatief zijn voor milieubelastende materialen.


“De nieuwe fabriek, in combinatie met onze nieuw opgerichte banden in de VS, kan onze productiecapaciteit mogelijk verdrievoudigen om aan de toegenomen vraag te voldoen. Het zal ook de reiskosten en de daaruit voortvloeiende ecologische voetafdruk verkleinen door de productie dichter bij onze belangrijkste markten in Zuid-Amerika en de VS te brengen,” zei Lapidot.Melodea werd in 2010 opgericht als een spin-off van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem door Lapidot met Tord Andres en serie-ondernemer Prof. Oded Shoseyov . De technologie wordt beschermd door 14 patenten en won de Packaging Europe 2019 Sustainability Award.
85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page