top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische politie heeft de moord op Yigal Yehosua tijdens de rellen in Lod opgelost


Yigal Yehosua. Foto via familie


De Israëlische politie en de Shin Bet hebben zondag bekendgemaakt dat ze de moord op Yigal Yehosua hebben opgelost, die vorige maand, tijdens rellen in Lod, zwaar gewond raakte en kort daarna aan zijn verwondingen overleed.


Zes Arabisch Israëlische inwoners van Lod en 2 Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever zijn de afgelopen weken gearresteerd op verdenking van de moord, en de openbare aanklager heeft zondag meegedeeld dat de verdachten wegens moord in staat van beschuldiging te stellen. Ook heeft de officier van justitie verzocht de verdachten vast te houden tot het einde van de procedure tegen hen.

De mannen worden verdacht van het gooien van stenen naar Joodse auto's vanwege nationalistische en raciale motieven. De mannen verzamelden zich naar verluidt bij een wegversperring van Arabische jongeren, identificeerden Yehoshua als een Joodse chauffeur en bekogelden hem van dichtbij met stenen.


De verdachten die betrokken zijn bij de moord op wijlen Yigal Yehoshua. Foto Shin Bet


Hoewel gewond wist Yehoshua nog naar zijn huis te rijden, waar hij door een voorbijganger in zijn auto werd gevonden en door het MDA naar het ziekenhuis werd geëvacueerd. Hij werd in ernstige toestand opgenomen en bezweek zes dagen later aan zijn verwondingen.


Uit het onderzoek bleek dat een deel van de verdachten betrokken was bij andere ernstige incidenten in Lo, waarbij stenen naar Joden werden gegooid. Sommigen worden ook verdacht van pogingen om bewijsmateriaal van de aanval op Yehoshua te vernietigen, aldus meldt de Jerusalem Post.


Yehoshua's vrouw zei tegen Ynet: "Ik ben erg blij dat ze ze hebben gepakt, niets zal Yigal terugbrengen, maar ze hebben in ieder geval de moordenaars gevonden".


140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page