top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische politie onthult een op AI gebaseerd detectiesysteem voor verkeersovertredingen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De Israëlische politie bereidt zich voor om te beginnen met het testen en toepassen van een van 's werelds meest geavanceerde handhavingssystemen voor verkeersovertredingen. Het systeem zal uitgebreid gebruik maken van sensoren langs de Israëlische wegen die informatie zullen streamen naar een geavanceerde centrale verwerkingscomputer op basis van AI-software die in staat is om gegevens uit de sensoren te extraheren, automatisch video's te analyseren en bekeuringen voor overtredingen te produceren.


Plaatsvervangend hoofd van de planningsafdeling van de Israëlische politie, plaatsvervangend hoofdinspecteur Yigal Haddad, verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan, zei tegen Globes dat het de afgelopen twee jaar in de maak is en dat het de bedoeling is om de productie van bekeuringen voor verkeersovertredingen geautomatiseerd te laten verlopen.


Met de werking van het systeem worden draadloze gegevens van de verkeerssensoren en stationaire en mobiele slimme camera's gestreamd, die overtredingen documenteren en in realtime naar het controlecentrum worden verzonden voor geautomatiseerde decodering. De tickets worden binnen enkele minuten geproduceerd en verkorten de tijd waarop de chauffeurs ze ontvangen.


Het doel is om door middel van sensoren en kunstmatige intelligentie-analyse niet alleen snelheidsovertredingen en verkeerslichten, zoals nu al wordt gedaan, digitaal te handhaven, maar ook overtredingen die voor politieagenten complexer op te sporen zijn. Deze omvatten het overschrijden van een witte lijn, rijden tijdens het gebruik van een telefoon, geen voorrang geven bij een oversteekplaats voor voetgangers, en meer.


De digitale verkeersboetes die worden geproduceerd voor bestuurders die overtredingen begaan, bevatten videodocumentatie van de overtreding inclusief een link naar de videoclip.


Het controlecentrum wordt ontwikkeld door de ICT-divisie van de Israëlische politie en de sensoren zullen worden vervaardigd door internationale bedrijven die vergelijkbare systemen in het buitenland bouwen. De eerste pilot, die volgend jaar van start gaat, omvat de implementatie van geavanceerde handhavingssystemen als onderdeel van het project om Road 90 (de Arava Highway) te upgraden.


De camera's zullen dag en nacht kentekens van voertuigen kunnen identificeren, in alle weersomstandigheden, en de gemiddelde snelheid van passerende voertuigen kunnen meten door de tijd te berekenen die het voertuig passeert tussen twee camera's. Deze methode wint momenteel aan populariteit in Europa en de VS en volgens gegevens uit het buitenland neemt het aantal uitgegeven tickets drastisch toe.


Met het nieuwe systeem zou een bestuurder die niet op de hoogte is van het bestaan ​​van de sensoren en camera's theoretisch meerdere bekeuringen voor snelheidsovertredingen kunnen krijgen en tientallen strafpunten kunnen verzamelen tijdens slechts één rit.

103 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page