top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische regering heeft een ambitieus huisvestingsplan voor 2022-2025 aangekondigd


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De Israëlische regering heeft afgelopen zondag haar ambitieuze huisvestingsplan voor 2022-2025 aangekondigd, gericht op het snel vergroten van het aanbod van appartementen in de hoop de prijzen te verlagen en de groeiende woningcrisis in Israël te bestrijden.


Het door het ministerie van Financiën, het ministerie van Volkshuisvesting en Bouw en het ministerie van Binnenlandse Zaken opgesteld plan bestaat uit het vaststellen van een aantal plannings- en ontwikkelingsdoelen voor de regering, op basis van financiering die is opgenomen in de nationale begroting die uiterlijk op 14 november moet zijn goedgekeurd. .


In een gezamenlijke verklaring van de betrokken ministeries staat dat ' dat de geplande stappen het bureaucratische proces zouden verkorten en het onroerend goed landschap van Israël zouden veranderen, door de prijzen nu al te verlagen in de onmiddellijke tijdspanne".


Het doel is om in de komende vier jaar te beginnen met de bouw van 280.000 woningen, aanzienlijk meer dan in de afgelopen jaren, het plannen van nog eens 500.000 extra woningen te bevorderen, aanbestedingen uit te brengen voor 300.000 woningen op staatsgrond en 180.000 succesvolle aanbestedingen voor woningbouwplannen te hebben.


Ook zal de bureaucratie worden verminderd door aangekondigde hervormingen in het algemeen, en in het bijzonder voor projecten die gericht zijn op het slopen van oude gebouwen om er nieuwe op te bouwen, en projecten waarbij kantoren worden omgebouwd tot woningen.


Bovendien bevelen de ministeries aan om het gebruik van privéwoningen voor bedrijven in centraal Israël, afgezien van kinderopvang, te verbieden.


Daarnaast is het belangrijkste advies om het gebruik van privéwoningen als bed-en breakfast te verbieden, waaronder ook verhuur via Airbnb in het centrum van het land.


Andere maatregelen die in het plan worden genoemd, zijn het verhogen van de onroerendgoedbelasting voor investeerders tot 8% en het verlagen van de belastingen voor degenen die op eigen grond bouwen.
80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page