top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische regering zal werken aan de herdenking van Joden in de diaspora die daar zijn vermoord


Screenshot YouTube


Voor het eerst sinds de oprichting van de staat Israël keurde de regering van Israël op het voorstel goed van de minister van Diasporazaken en bestrijding van antisemitisme, Amichai Chikli, dat was geïnitieerd door de voorzitter van de Wereld Zionistische Organisatie Yaakov Hagoel, om de verplichting van de staat Israël als de staat van het Joodse volk te erkennen om de joden in de diaspora, die geen staatsburgers van Israël zijn, te herdenken en te erkennen die zijn vermoord tijdens antisemitische aanvallen in de diaspora voor de enige reden waarom ze Joods zijn.


De World Zionist Organization werkte aan het promoten van dit voorstel dat was gebaseerd op een studie van de Ruderman Family Foundation die de richtlijnen uiteenzette voor het promoten van deze historische stap.


In het voorstel staat dat er een speciale commissie zal worden ingesteld onder leiding van de directeur-generaal van het ministerie van Diasporazaken en Antisemitismebestrijding die zal onderzoeken op welke wijze de vermoorde mensen worden herdacht. Het voorstel heeft tot doel erkenning te verlenen aan de vele families in de diaspora die hun dierbaren hebben verloren bij antisemitische aanvallen en de band en wederzijdse verantwoordelijkheid tussen de staat Israël en zijn burgers te verdiepen met de joden van de diaspora, die allemaal een gemeenschappelijk lot delen.


Voorzitter van de Wereld Zionistische Organisatie Yaakov Hagoel: "Ik startte dit ongeveer een jaar geleden nadat ik nabestaanden uit de diaspora had ontmoet en hun grote pijn voelde. Ik feliciteer minister Chikli, de regering van Israël en onze partners voor het promoten van deze belangrijke en zionistische beslissing. Dit is een belangrijke en noodzakelijke beslissing." stap voor een natie en een land dat vanaf het begin worstelt met antisemitisme. Onze broeders en zusters die in de diaspora leven, zijn een onafscheidelijk deel van ons en helaas worstelen ze elke dag met antisemitische gebeurtenissen. We zullen samenwerken met onze partners om dit te implementeren beslissing, in het belang van het hele volk van Israël"


Als onderdeel van het besluit zal een speciale commissie worden opgericht met daarin vertegenwoordigers van de Israëlische regering en de nationale instellingen, wiens missie het zal zijn om aanbevelingen te formuleren om die Joden te erkennen die geen staatsburgers van Israël zijn en die zijn vermoord bij aanvallen van antisemitische aard. in de diaspora. De commissie onder voorzitterschap van de directeur-generaal van het ministerie van Diasporazaken en Antisemitismebestrijding, Avi Cohen Scali, legt haar conclusies uiterlijk op 1 september 2023 voor aan de minister van Diasporazaken en Antisemitismebestrijding.


De commissie zal onder meer de volgende voorstellen onderzoeken:


Vaststelling van criteria en normen voor het herdenken van de doden in de diaspora, inclusief de definitie van een vijandige actie van antisemitische aard.


De commissie zal ook kijken naar gevallen van moord op niet-joden bij aanvallen van antisemitische aard in de diaspora.

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page