top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische robots worden 'zorgmaatjes' voor 800 New Yorkse senioren


ElliQ kan gesprekken aangaan, trivia-games spelen en gebruikers aanmoedigen om fit en gezond te blijven. Foto met dank aan Intuition Robotics


Desktoprobots die zijn ontwikkeld door een Israëlische startup moeten zorggenoten worden voor 800 senioren in New York.


ElliQ, die haar naam ontleent aan de Noorse godin van de ouderdom, initieert actief gesprekken, onthoudt wat haar is verteld en gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om vervolggesprekken te informeren.


Amazon's Alexa is passief, ElliQ is actief. Ze speelt trivia-spelletjes, moedigt de gebruiker aan om te bewegen, herinnert hen eraan om hun medicijnen in te nemen, zorgt ervoor dat ze goed eten, houdt contact met familie en vrienden, selecteert muzieknummers en vertelt zelfs grappen.


Ze zal ook de klinische teams waarschuwen als ze iets van zorg opmerkt in de routine van de gebruiker. En ze heeft een "gezicht" dat oplicht en naar de gebruiker draait.

Dor Skuler, CEO en medeoprichter van Intuition Robotics. Foto met dank aan Intuition Robotics


De technologie is ontwikkeld door Intuition Robotics, gevestigd in Ramat Gan, een pionier op het gebied van sociale metgezeltechnologieën. Het zegt dat het een missie is om oudere volwassenen in staat te stellen een gelukkiger, gezonder en onafhankelijker leven te leiden thuis.


Het New York State Office for the Aging (NYSOFA) heeft de voordelen van ElliQ erkend en levert de spraak gestuurde robots aan 800 oudere mensen die alleen wonen, als onderdeel van haar inspanningen om sociaal isolement te bestrijden.


"We zijn zo blij om samen te werken met Intuition Robotics en ElliQ beschikbaar te maken voor oudere volwassenen in New York", zegt NYSOFA-directeur Greg Olsen tegen ISRAEL21C. "Dit product doet zoveel dingen om de gezondheid te verbeteren, isolatie te bestrijden en het algehele welzijn en de onafhankelijkheid te verbeteren."


NYSOFA zal samenwerken met lokale kantoren voor ouderen en partners om degenen te identificeren die het meest zullen profiteren van ElliQ in hun huis.


"Ondanks misvattingen en generalisaties omarmen oudere volwassenen nieuwe technologie, vooral als ze zien dat deze door oudere volwassenen is ontworpen om aan hun behoeften te voldoen", zegt Olsen.

800 ElliQ-robots worden geleverd aan ouderen in de regio New York. Foto met dank aan Intuition Robotics


"Voor degenen die een vorm van isolatie ervaren en op hun plaats ouder willen worden, is ElliQ een krachtige aanvulling op traditionele vormen van sociale interactie en ondersteuning van professionele of mantelzorgers."


ElliQ werd in maart van dit jaar commercieel gelanceerd, na meer dan vijf jaar baanbrekend onderzoek en bètatests. Gebruikers hebben tot nu toe gemiddeld 20 interacties per dag.


Dor Skuler, CEO en medeoprichter van Intuition Robotics, zei tegen ISRAEL21C dat: "we lang hebben geloofd dat het verbinden van oudere volwassenen met lokale gemeenschappen via ElliQ een belangrijk element zal toevoegen in het bieden van holistische ondersteuning aan oudere volwassenen die op hun plaats ouder worden.


“Deze samenwerking met NYSOFA helpt ons die missie voort te zetten door middel van een innovatief initiatief waar we ongelooflijk trots op zijn om deel van uit te maken.


"We zijn verheugd om samen te werken met de staat New York als onze eerste partner van de staatsoverheid en geloven dat ElliQ in staat zal zijn om oudere volwassenen in New York effectief te betrekken en aan te moedigen om onafhankelijker, gezonder en gelukkiger te zijn."


ElliQ is ontworpen om onafhankelijkheid te bevorderen door middel van dagelijkse check-ins en ze kan sms-berichten uitwisselen, videogesprekken voeren en foto's weergeven.


Ze is ontworpen om emotioneel, autonoom en gemakkelijk te begrijpen te zijn. Ze gebruikt machine learning om kennis te verwerven over de voorkeuren, het gedrag en de persoonlijkheid van haar baasje en beveelt proactief activiteiten aan op basis van die geschiedenis en op aanbevelingen van familie.33 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page