top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische sancties tegen de Palestijnse Autoriteit na haar beroep bij het ICC tegen Israël


Premier Netanyahu met leden van het veiligheidskabinet op donderdag 5 januari 2023. Foto Kobi Gideon / GPO


Het Ministerieel Comité voor Nationale Veiligheidszaken (het Veiligheidskabinet) kwam donderdag bijeen voor zijn eerste vergadering om te beslissen over de reactie op het besluit van de Palestijnse Autoriteit (PA) om een ​​politieke en juridische oorlog tegen de staat Israël te voeren.

De huidige regering zal niet werkeloos toezien in deze oorlog en zal reageren als dat nodig is.

Het kabinet keurde een aantal stappen goed die moeten worden genomen jegens de PA in reactie op haar beroep bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) vorige week.

Het volgende is een lijst van deze stappen:

  1. Ongeveer 139 miljoen Shekel (€ 37 miljoen) overmaken van PA-fondsen naar slachtoffers van terrorisme, ter uitvoering van het Litvak vonnis, dat de families van slachtoffers die zijn vermoord bij Palestijnse terroristische aanslagen, schadeloosstelt.

  2. Onmiddellijke compensatie van de betalingen door de PA aan terroristen en hun families in 2022, volgens het rapport van het leger. Met andere woorden deze bedragen zullen van de voor de PA ontvangen belastingen worden afgetrokken.

  3. Het instellen van een moratorium op Palestijnse bouwplannen in Area C, na illegale overnamepogingen door de PA, in strijd met internationale overeenkomsten.

  4. Voordelen weigeren aan VIP's die de politieke en juridische oorlog tegen Israël leiden.

  5. Er zullen maatregelen worden genomen tegen organisaties in Judea en Samaria die terroristische of vijandige activiteiten promoten, met inbegrip van politieke en juridische stappen tegen Israël onder het mom van humanitair werk.


248 weergaven0 opmerkingen
bottom of page