top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische soldaat gearresteerd voor deelname aan aanval van kolonisten op IDF-soldaten


Screenshot Twitter


Je houdt bijna niet voor mogelijk, maar het is echt gebeurt donderdagochtend is een IDF-soldaat gearresteerd voor deelname aan de rellen van kolonisten tegen IDF-troepen.


De verdachte is overgedragen aan de Shin Bet-eenheid die zich bezighoudt met joods extremisme.


Donderdagochtend gooide een groep kolonisten stenen naar passerende Palestijnse voertuigen in Hawara, in de buurt van Nablus, voordat ze Israëlische soldaten aanvielen die naar het gebied waren gestuurd.


Volgens een verklaring van het leger werden de soldaten "gewelddadig aangevallen, onder meer met pepperspray, door een aantal kolonisten". Als gevolg hiervan raakten de commandant van de eenheid en een andere soldaat gewond.


Volgens de IDF bespoten kolonisten twee extra soldaten bij Tapuach Junction, ook op de Westelijke Jordaanoever. De IDF veroordeelde de aanvallen op soldaten door kolonisten, "die door hen worden beschermd, is onaanvaardbaar gedrag dat krachtig moet worden uitgeroeid."

Dat dit heeft kunnen plaatsvinden, en de laatste dagen steeds heftiger wordt heeft alles te maken met de opkomst van extreemrechts nu we richting verkiezingen gaan. Deze gewelddadige kolonisten krijgen namelijk openlijk steun van extreemrechts.161 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page