top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup 6degrees helpt gehandicapten hun elektronische apparaten te bedienen


Screenshot YouTube


Gehandicapt zijn belemmert niet alleen iemands vermogen om te bewegen, maar beperkt ook hun sociale, financiële en fysieke onafhankelijkheid. De Israëlische startup 6Degrees richt zich op het verbeteren van de mobiliteit van gehandicapten met zijn draagbare armbandapparaat dat de bewegingen van een patiënt bestudeert.


Het is vergelijkbaar met hoe een spraak gestuurd apparaat de stem van een persoon "leert", en naast Bluetooth-connectiviteit, stelt het gebruikers in staat hun elektronische apparaten te bedienen. Het apparaat van de tweede generatie, dat nog steeds in ontwikkeling is, functioneert als een virtual reality (VR)-videogame en helpt gehandicapten en geamputeerde personen de pijn te overwinnen die wordt veroorzaakt door het fantoomledemaatsyndroom.


Toch gaat het bij deze startup om meer dan alleen goed doen. De oprichters, het man-vrouw-team Miri Berger en Aryeh Katz, begrijpen de pijn van een handicap van dichtbij. Katz raakte gewond tijdens zijn militaire dienst in een parachutisteneenheid en samen met een gehandicapte universiteitsprofessor zocht het duo naar manieren om hun onafhankelijkheid te herwinnen.


"Wat je kwijt raakt, is niet alleen de pijn of het verlies van een ledemaat," merkte Miri Berger, CEO van 6Degrees, op, "het is het verlies van onafhankelijkheid. We willen gehandicapten of mensen met een geamputeerde of mobiliteits beperkende ziekte zoals hersenverlamming aanmoedigen om zowel financieel als sociaal 'weer op de been' te komen.” Israël promoot impactgerichte bedrijven die duurzaam zijn, en de groep greep de kans bij hun terugkeer uit de Verenigde Staten. Berger heeft een achtergrond in industrieel ontwerp, terwijl Katz, die als CTO fungeert, hoofd was van het Innovation Lab aan de NYU en een achtergrond heeft in elektrotechniek en softwareontwikkeling.Het apparaat van het bedrijf, genaamd MyMove, richt zich op twee aspecten: het creëren van digitale toegang zodat dragers op internet kunnen surfen, typen en meer, en het helpen van individuen om een ​​betaalde baan te krijgen door toegankelijkheid te creëren voor carrières die voorheen onbereikbaar waren. “Het apparaat leert over de manier waarop je beweegt, bestudeert en analyseert je bereik, snelheid, trillingen of onwillekeurige bewegingen en karakteriseert dat ritme. Het kan worden verbonden met elk slim apparaat met Bluetooth-mogelijkheden en bedient dat apparaat eenvoudig met elke beweging die de persoon maakt, "legde Berger uit. "Het is net een spraakgestuurd apparaat, maar dan met beweging."


“Als een persoon een beperkt bewegingsbereik heeft of een ziekte heeft zoals hersenverlamming of verlamming als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson of een genetisch gerelateerde tremor, houdt het apparaat rekening met het bereik en geeft het de gebruiker een soepel bewegingsbereik op die kant van het scherm. "Individuen kunnen communiceren met hun vrienden, items online bestellen, naar school gaan, grafieken tekenen, games spelen en mensen weer aan het werk helpen - waardoor ze die vrijheid krijgen", voegde ze eraan toe. “Het heeft een enorme economische impact.”


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page