top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup automatiseert auto-inspectie voor grote Amerikaanse dealer


Afbeelding door senivpetro op Freepik


Hoe krijgen dealers van gebruikte auto's voertuigen op hun kavels? Ofwel als inruil of van een autoveiling waar gebruikte automodellen hun spullen op en neer over de landingsbaan paraderen.


Het veilingbedrijf is van oudsher hands-on en persoonlijk. Maar Covid-19 heeft dat allemaal veranderd en de noodzaak om technologie in te zetten die het kopen van een auto op een veiling in Mannheim of Adesa praktisch kan stroomlijnen, is alleen maar groter geworden.


De Israëlische startup UVeye heeft een AI-verbeterde inspectietechnologie ontwikkeld voor de automobielindustrie met sensoren en hogesnelheidscamera's. CarMax, de grootste retailer van gebruikte auto's in de VS, is sinds 2021 een strategische investeerder in UVeye.


Nu implementeert CarMax de technologie van UVeye voor zijn groothandelsactiviteiten. (Tijdens het fiscale jaar dat eindigde op 28 februari 2022, verkocht CarMax ongeveer 706.000 groothandelsvoertuigen op zijn veilingen, die in 2020 online gingen.)


CarMax zegt dat het UVeye voertuigscans zal gebruiken “om de buitenkant van het voertuig, onderdelen van het onderstel en banden te controleren om snel online gebruiksvriendelijke rapporten te produceren met foto's met een hoge resolutie. Systemen die bij CarMax worden gebruikt, zullen ook problemen kunnen detecteren zoals frameschade, ontbrekende onderdelen en vloeistoflekken, evenals problemen met het rem- en uitlaatsysteem.


Amir Hever, CEO van UVeye, merkte op dat "het een waar voorrecht is om CarMax op deze reis met ons te hebben, zowel als investeerder als als strategische klant."


Amir en Ohad Hever hebben UVeye in 2016 mede opgericht om een ​​volledig geautomatiseerde, drive-through-benadering te promoten voor voertuiginspecties van banden, bodemplaatcomponenten en exterieur in minder dan 12 seconden. De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de beveiligingsindustrie om wapens en smokkelwaar op te sporen.


Naast CarMax zijn investeerders in UVeye onder meer General Motors, Toyota, Volvo, Hyundai en verschillende Israëlische durfkapitaalbedrijven. Het bedrijf won een Automotive News 2022 All-Star Award.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page