top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Bzigo doodt muggen met een laserstraal


Foto met dank aan Bzigo


Muggen zijn niet alleen vervelende insecten met hun zoemende geluid terwijl je probeert te slapen, ze voeden zich ook nog eens met je bloed en als ze klaar zijn heb je een muggenbeet die blijft jeuken. Daarnaast zijn ook nog eens drager van een verscheidenheid aan ziekten, zoals malaria, gele koorts, knokkelkoorts en het zikavirus, en kunnen dus ook dodelijk zijn.


Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leiden muggenbeten tot de dood van meer dan een miljoen mensen per jaar, waarvan de meerderheid het gevolg is van malaria.


De Israëlische startup Bzigo, opgericht door ondernemer en investeerder Saar Wils, zegt dat het een oplossing heeft ontwikkeld om iedereen een ​​'muggenplaag vrij leven' te bieden.


Met behulp van computervisie-algoritmen heeft het bedrijf een apparaat ontwikkeld dat in elke kamer in huis kan worden geplaatst, om de omgeving te scannen, de beweging van kleine objecten te analyseren en een waarschuwing naar je telefoon te verzenden die de aanwezigheid van een mug aangeeft. Het apparaat schijnt een laserlicht rond de locatie van de mug wanneer deze op een oppervlak landt.


Nadav Benedek, de CEO van het bedrijf "als je eenmaal de locatie van de mug weet maakt is het gemakkelijker om ze te doden.""Net zoals een rookmelder waarschuwt voor brand maar het vuur niet dooft en een autosensor bestuurders kan waarschuwen voor de mogelijkheid van een naderend ongeval, maar het ongeval niet kan voorkomen, zo waarschuwt het Bzigo-apparaat voor muggen, waarvan nu nog slechts een prototype bestaat, maar kan het niet echt doden. Nog niet in ieder geval. De volgende generatie van ons product zal ook de mogelijkheid hebben om de muggen te doden. We zijn al bezig met de technologie", aldus Benedek.


De beste manier om muggen te doden is als je eenmaal hun locatie kent door een uitschuifbare zapper te gebruiken die gemakkelijk voor een paar dollar op Amazon te vinden is. Het Bzigo-apparaat zou ongeveer $ 200 kosten en een huis met meerdere kamers zou meerdere apparaten nodig hebben", voegt Benedek eraan toe.


Benedek zei dat het bedrijf in 2016 met onderzoek naar de technologie is begonnen en tot nu toe een paar miljoen dollar heeft opgehaald in een serie A-financieringsronde, en van plan is nog een paar miljoen extra op te halen voor de commerciële productie van het apparaat, die hopelijk binnenkort van start zal gaan.


"Er is een enorme interesse in het apparaat", zei Benedek, en het bedrijf hoopt nog veel meer oplossingen voor plagen te ontwikkelen, ook voor buiten.


"We willen de Iron Dome voor muggen zijn", zei hij, verwijzend naar de antirakettechnologie die in Israël is ontwikkeld.580 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page