top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Cymbio helpt merken met de online verkoop


Online winkelen voorafgaand aan de feestdagen betekent veel werk en integratie ver weg van het einde van de klant. Foto door freestocks op Unsplash


Deze feestdagen zullen velen van ons online winkelen, en dat is niet voor niets: bijna al onze favoriete merken zijn met slechts één klik verkrijgbaar.


Maar het is voor merken niet eenvoudig om hun producten binnen handbereik te krijgen op meerdere virtuele locaties. Dit is waar de Israëlische startup Cymbio tussenbeide komt.


De Israëlische startup Cymbio is een alles-in-één groeiplatform voor e-commerce waarmee merken eenvoudig verbinding kunnen maken met meerdere marktplaatsen en retailers - denk aan Macy's, Nordstrom's en Amazon - en alle taken kunnen uitvoeren, van het invullen van productgegevensvelden tot het beheren van inventaris en cashflow en het analyseren van verkopen.


Het Cymbio-platform integreert elementen zoals afbeeldingen, productcatalogi, bestellingen en retouren voor merken en verbindt ze met retailers. Foto met dank aan Cymbio


Dit klinkt misschien vanzelfsprekend voor ons aan de kant van de klant. Maar denk eens aan al het werk dat achter de schermen gebeurt.


Elk merk gebruikt niet alleen een breed scala aan software en protocollen om zaken als afbeeldingen, productcatalogi, bestellingen en retouren te beheren, maar retailers hanteren ook andere normen: sommige eisen bijvoorbeeld dat productfoto's van groot formaat zijn tegen een witte achtergrond, terwijl anderen een kleinere foto tegen grijs willen. En natuurlijk willen ze ook weten hoeveel voorraad het merk op een bepaald moment heeft.


Het wordt behoorlijk ingewikkeld als je aan alle verschillende normen moet voldoen om je waren op de schermen van potentiële klanten te krijgen.


"Dit is de uitdaging die we oplossen", legt Roy Avidor, medeoprichter en CEO van Cymbio aan ISRAEL21C uit.


“We maken verbinding met ze, ongeacht wat ze gebruiken. We synchroniseren de gegevens in Cymbio en vanuit Cymbio geven we ze door aan alle retailers en marktplaatsen op de manier die zij willen.”


Cymbio medeoprichters Mor Lavi, Gilad Zirke en Roy Avidor. Foto met dank aan Cymbio


Door het hele proces te integreren en te automatiseren, "creëren we een standaardisatie tussen de twee partijen, waardoor het merk in één keer verbinding kan maken met veel verschillende marktplaatsen en al zijn voorraad kan beheren met behulp van één platform", vertelt Avidor aan ISRAEL21c.


“Het verlaagt de voorraad- en logistieke kosten en biedt veel meer afzetmogelijkheden.”


Binnen 2 weken aangesloten

"Ons vermogen om met elk soort systeem en elk soort protocol te werken is super uniek", zegt Avidor.


“Het tijdsbestek waarin we het merk verbinden met elke retailer is ook ongehoord. Binnen twee weken kun je bijna elke gewenste retailer aansluiten.”


Het in Tel Aviv gevestigde Cymbio richt zich voornamelijk op klanten in de Verenigde Staten. Foto met dank aan Cymbio

Op de beste Israëlische manier richtte Avidor acht jaar geleden Cymbio op samen met zijn legervriend Mor Lavi. De familie van Avidor is eigenaar van een keten van luxe kledingwinkels, terwijl Lavi vanuit een meer productgerichte achtergrond naar het bedrijf kwam.


Vandaag bedient Cymbio ongeveer 400 merken en 800 retailers, de meeste gevestigd in de Verenigde Staten en de rest in Europa en de APAC-regio. Enkele voorbeelden zijn New Balance, Authentic Brands Group, Steve Madden, Marchesa, Camper en Micro Kickboard.


De in Tel Aviv gevestigde startup in de groeifase ontving financiering van XT, Vertex, Corner Ventures en PayPal.


Evolueren voor het veranderende landschap

Avidor merkt op dat de evoluerende oplossingen van Cymbio voor uitdagingen zoals inventarisatie en beeldmateriaal gelijke tred houden met de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce.


“Vandaag kopen we allemaal online, via apps of via internet. Sommigen van ons kopen zelfs op Instagram. Maar er zijn ook zaken als AR, VR en Meta, al dit soort plaatsen en media waarmee we in de toekomst mogelijk producten kopen”, zegt hij.


“Vanaf de eerste dag hebben we het bedrijf gebouwd om iedereen overal, elk merk en elke marktplaats te verbinden. Het meest interessante voor ons is dat waar e-commerce ook heen gaat, sommige van de huidige elementen zullen blijven bestaan”, zegt hij.


Cymbio heeft onlangs Cymbio Finance gelanceerd , waarmee merken financiële transacties automatisch kunnen consolideren tussen retailers en marktplaatsen, waaronder Amazon.


Tot we ons allemaal beginnen voor te bereiden op de feestdagen op Meta, bekent Avidor zijn eigen online winkelgewoonten.


"Ik ben een schoenenfanaat", geeft hij toe. "Maar om eerlijk te zijn, merk ik dat ik vooral allerlei gekke dingen voor de kinderen koop."


Klik hier voor meer informatie.

21 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page