top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Gabriel voegt AI-detectie toe om "epidemie van schietpartijen" te stoppen


Foto via Gabriel


2022 is op weg om de meest dodelijke in de geschiedenis van de VS te worden. Als reactie hierop heeft een Israëlische startup gewerkt aan het beëindigen van deze epidemie door gebruik te maken van slimme en betaalbare preventie- en responstechnologie.

Gabriel, gevestigd in Israël en actief in de Verenigde Staten, ontwikkelde beveiligingstechnologie van de volgende generatie die gewelddadige bedreigingen onmiddellijk detecteert en automatiseert voordat er chaos ontstaat, waardoor kostbare tijd en levens worden bespaard. Door middel van op AI gebaseerde detectie, automatische waarschuwingen en directe zichtbaarheid, voorziet Gabriel werkplekken, gemeenschappen en eerstehulpverleners van de kritieke informatie en communicatie die ze nodig hebben om de controle over te nemen.

Deze week kondigde Gabriel de release aan van zijn nieuwste software-upgrade om de opkomst van actieve schietpartijen in de Verenigde Staten tegen te gaan. Met behulp van de nieuwste AI-technologie kan Gabriel vroege tekenen van een dreiging identificeren, waaronder agressief gedrag, wapens of geweerschoten. Zodra gevaar is geïdentificeerd, automatiseert de technologie levensreddende acties, waaronder het verzenden van waarschuwingen, het automatiseren van de oproep om hulp en het bieden van live video en communicatie aan hulpverleners binnen de scène; de situatie onder controle krijgen.Oorspronkelijk ingezet in scholen en gebedshuizen, is de intelligente software van Gabriel uitgebreid naar kantoorgebouwen, datacenters en zorginstellingen. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande beveiligingssystemen om een ​​betaalbare maar geavanceerde oplossing te bieden. Met real-time situationeel bewustzijn, inclusief video- en audiostreaming, plattegronden en tweerichtingscommunicatie, krijgen eerstehulpverleners nauwkeurige informatie, zodat ze burgers binnen enkele seconden kunnen instrueren hoe te handelen, levens te redden en de schade te beperken.

"Met deze baanbrekende technologie kunnen we nu proactieve stappen ondernemen om kostbare levens te beschermen en de veelvoorkomende valkuilen van actieve bedreigingen zoals menselijke besluiteloosheid, vertraagde oproepen naar 911 en verkeerde informatie te voorkomen." zegt Yoni Sherizen, CEO van Gabriel. “Dit bespaart kostbare tijd en het redt levens.”

Gabriel implementeert op honderden locaties van klanten in de VS en heeft zijn oplossing beschikbaar gesteld met een betaalbaar abonnementsmodel, zodat kwetsbare locaties snel toegang hebben tot levensreddende technologie.


59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page