top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met AI-monitor die voor onze oudere familieleden kan zorgen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Naarmate de mensheid ouder wordt, zijn er veel vragen rondom de ouderenzorg: wie zorgt er voor onze oudere familieleden, doen ze het goed en hoe houden we op een gevoelige manier het welzijn en de veiligheid bij?


De Israëlische startup Sensi.AI denkt dat het de oplossing heeft gevonden met een slim, AI-aangedreven auditief systeem dat de dagelijkse routine, omgeving en welzijn van een persoon bewaakt, waarvan het beweert dat het de verzorger beter kan behouden en kwaliteit van zorg kan garanderen - niet alleen voor ouderen, maar ook voor baby's, kinderen met speciale behoeften en anderen.


"Het idee ervoor kwam van mijn eigen persoonlijke plek, met mijn dochter", zegt Romi Gubes, CEO van Sensi.AI tegen ISRAEL21C. "Ik begreep deze hele wereld van zorg voor hulplozen, en hoeveel het element van transparantie ontbreekt om toekomstige problemen te voorkomen."


Dit gebrek aan transparantie, legt ze uit, is het gevolg van de vaak stille populatie die zorg nodig heeft en kan leiden tot blinde vlekken in het behandelproces die verbetering in de weg staan. "Uw eindgebruiker kan niet getuigen over hun ervaring", merkt ze op.


Als veteraan van grote hightechbedrijven besloot Gubes twee jaar geleden haar uitgebreide professionele kennis in te zetten om dit moeilijke probleem op te lossen.


“We werken vooral in woningen en in de ouderenzorg. We communiceren met hardware die thuis al bestaat, zoals telefoons en tablets – dingen die audio-opnamemogelijkheden hebben – en als die er niet zijn, installeren we ons eigen apparaat”, legt ze uit.


"We ontvangen de audio en geven deze door aan de cloud, waar het kunstmatige intelligentiemodelverwerking ondergaat dat zich richt op audio-analyse."


Eerst merkt ze op, het systeem luistert en leert de omgeving van de cliënt kennen. Vervolgens, na twee weken, creëert het een basislijn van zijn of haar dagelijkse routine, zodat het vervolgens ongebruikelijke of onregelmatige gebeurtenissen kan detecteren en meten en de verantwoordelijken kan waarschuwen.


Sensi.AI’s audio system picks up on unusual or irregular events to prevent them from happening again in the future. Courtesy of Sensi.AI


Het audiosysteem van Sensi.AI pikt ongebruikelijke of onregelmatige gebeurtenissen op om te voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw gebeuren. Met dank aan Sensi.AIvia ISRAEL21C


De AI-modellen waarop de gegevens uit de omgeving van elke persoon worden getraind, zijn uniek voor een verpleegomgeving, legt Gubes uit. Verheven stemmen impliceren bijvoorbeeld niet noodzakelijkerwijs iets ongewoons, maar eerder de manier waarop een zorgverlener moet communiceren met een slechthorende patiënt.


Het systeem is getraind om gevallen van zorgweerstand, fysieke of mentale nood of hulpvragen op te vangen, evenals moeilijke situaties van patiënt-zorgverleners en zelfs nalatigheid of misbruik.


"Ons doel is om trends en fouten te kunnen identificeren die in de toekomst kunnen worden vermeden door vroege detectie", zegt ze.


Gubes haalt een recent voorbeeld aan van een complexe situatie die door het systeem wordt opgepikt: het geval van een oudere vrouw die 's ochtends op de grond naast haar bed werd gevonden.


"Ze zou 's nachts wakker worden met ernstige aanvallen van dementie en zou vergeten dat ze niet zonder hulp kan opstaan, en ze zou opstaan ​​en vallen", zegt ze.


Nadat het systeem van Sensi.AI had ontdekt dat de vrouw op regelmatige uren en nachtenlang aan deze dementie-aanvallen leed, werd een verzorger ingehuurd om op deze tijden naast haar te zitten en vallen te voorkomen.


Met het Sensi.AI-systeem kunnen zorgverleners de ouderenzorg volgen en verbeteren. Foto met dank aan Sensi.AI via ISRAEL21C

Concurrerende video-oplossingen voor het monitoren van zorg, stelt ze, hebben twee hoofdproblemen. Een daarvan is het gebrek aan privacy dat inherent is aan film, vooral bij delicate taken zoals wassen en aankleden. De tweede is de moeilijkheid om volledige dekking van het gewenste gebied te krijgen.


"Menselijke oplossingen" in de vorm van enquêtes en vragenlijsten die aan patiënten, hun families en verzorgers worden verstrekt, kunnen ertoe leiden dat de ene persoon het woord tegen de andere heeft en dat het moeilijk wordt om situaties volledig te begrijpen, voegt Gubes eraan toe.


Vooruitkijkend, zegt Gubes, kan de oplossing worden gebruikt om de menselijke zorgverlening verder te verbeteren en te ondersteunen.


"Het eerste is om van dit systeem een ​​standaard te maken die synoniem zal worden met verpleegkundige zorg", zegt Gubes.


"Bovendien willen we het in de richting van het ondersteunen van het scala aan zorgverleners", voegt ze eraan toe, wijzend op het ernstige tekort aan verzorgend personeel in de Verenigde Staten.


"Zelfs als een verzorger maar voor vijf uur komt, vormt Sensi.AI een 24/7 vangnet", besluit ze.


Voor meer informatie, klik hier .37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page