top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met App om psychiatrische stoornissen op afstand te diagnosticeren


Foto via Mon4ft


De Israëlische startup Mon4t (spreek uit Montfoort), een medische startup gespecialiseerd in neurologische aandoeningen, komt met een nieuw platform om psychiatrische stoornissen te helpen diagnosticeren en behandelen.


In het persbericht schrijft Mon4ft dat het smartphonetechnologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om monitoring van de hersenen op afstand te laten plaatsvinden en door de FDA goedgekeurde digitale neurologische tests uit te voeren voor patiënten met de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington en andere aandoeningen.


Het platform is gebaseerd op Brain Profiler, een nieuwe wetenschappelijke methode die psychische stoornissen onderzoekt als hersenstoornissen, die op een klinische manier gediagnosticeerd kunnen worden. Dit nieuwe veld beoogt de klassieke psychiatrie te verbinden met computationele neurowetenschappen.


Al eerder kwam Mont4t met de EncephaLog-oplossing welke momenteel over de hele wereld wordt gebruikt in samenwerking met een groot aantal ziekenhuizen, medische bedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder het Henry Ford Health System in de VS en het Queen Mary-ziekenhuis in Hong Kong.
EncephaLog is een app die het mogelijk maakt motorische, cognitieve en psychiatrische symptomen te volgen via smartphonesensoren: het meet de motorische reacties van patiënten en doet cognitieve, geheugen- en affectieve testen van gevoelens en emoties door ze te laten reageren op commando's op het scherm.


Met AI en machine learning worden de gegevens verzameld om digitale biomarkers te genereren, die vervolgens kunnen worden beoordeeld en geanalyseerd door professionals in een online portal.


De nieuwe versie breidt het oorspronkelijke platform van Mont4t uit en verzamelt een uitgebreide verzameling van een breder scala aan indicatoren, zoals hoeveel sociale interactie de patiënt heeft gehad, hoe actief ze zijn geweest en psychiatrische beoordelingen die zelf kunnen worden uitgevoerd - waardoor de database en de analyses die nodig zijn voor een nauwkeurigere en uitgebreidere diagnose worden uitgebreid.


Deze informatie, die complementair is aan alle klinische gegevens die door een psychiater zijn verzameld, kan vervolgens worden gebruikt in AI-modellen om verstoringen van de hersenconnectiviteit te voorspellen die een stoornis zouden kunnen helpen verklaren.
77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page