top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met radarsensor voor motorrijders en elektrische fietsers (VIDEO)


CEO Erik Tamam (L) en COO Jon Meister. Foto Anachoic


De Israëlische startup ANACHOIC, waarvan de twee oprichters motorrijden, heeft een ongeval preventiesysteem voor tweewielige voertuigen ontwikkeld. Het systeem wordt vanaf het einde van het jaar geïnstalleerd op een deelscooters van LIME.


Het door ANACHOIC ontwikkelde compacte radarsysteem ter grootte van een muntstuk is geschikt voor motorfietsen en elektrische fietsen en scant de ruimte met behulp van een microradarplatform en biedt de rijder 360-graden actieve bescherming. De berijder krijgt hoorbare waarschuwingen via piepjes over dreigingen en gevaren in de dode hoeken, gevaar voor aanrijding van achteren en het betreden van voetgangers op de rijstrook. Bovendien, wanneer het systeem detecteert dat het zich in een druk voetgangersgebied bevindt, kan het automatisch de snelheid van de tweewieler verlagen. Het systeem, genaamd HAALO, werd vandaag gepresenteerd op de Conferentie over Smart Transportation in Tel Aviv


Het ANACHOIC-radarsysteem op elektrisch deel scooter van LIME. Foto via ANACHOIC


Het systeem is het beste te vergelijken met de radarsystemen van het Israëlische bedrijf Mobileye, die je tegenwoordig in de meeste auto's vindt.


"Mensen reageren sneller op een hoorbare waarschuwing dan op een visuele waarschuwing, en het gebruik van een hoorbare waarschuwing vereenvoudigt en verlaagt ook de kosten van het systeem," zegt Tamam.


De oprichters van het bedrijf, Eric Tamm en Jon Meister, rijden zelf op tweewielers. "We hebben het op radar gebaseerde systeem ontwikkeld vanwege onze behoefte om de uitdagingen van het rijden op twee wielen aan te gaan", zegt Tamm.


De eerste versie werd een paar maanden geleden gelanceerd en is momenteel geïnstalleerd op ongeveer 50 motorfietsen. "We verzamelen gegevens om onze op kunstmatige intelligentie gebaseerde algoritmen te verfijnen" aldus Tamm.Vanaf januari start ANACHOIC een pilot met het coöperatieve elektrische scooterbedrijf LIME, in de eerste fase zal het systeem van het bedrijf worden geïnstalleerd on een aantal van de verhuurplekken van het bedrijf in Tel Aviv, en later ook in het buitenland. De pilot zal het vermogen van het Israëlische systeem testen.


Motorverzekeringsmaatschappijen kunnen systeem gegevens gebruiken om voorzichtige en gevaarlijke rijders te identificeren en de hoogte van hun polis aan te passen.


107 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page