top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met schoon water voor iedereen en noemt het 'Miriams Bron'


Foto via Alumor


Een persoon kan niet leven zonder water - maar op de een of andere manier hebben miljoenen Joden veertig jaar in de droge en dorre woestijn overleefd. Hoe deden ze het zonder een eindeloze voorraad H2O?


Het antwoord, volgens Parshat Chukat in de Hebreeuwse Bijbel , is dat ze van water werden voorzien door een rots in de vorm van een zeef die bekend kwam te staan ​​als Miriam's Bron. In het gedeelte van de Torah waar dit wordt gevonden, leert de lezer dat er een watertekort was toen Mirjam stierf - wat de lezers laat zien dat de bron bestond.


De Israëlische watertechnologie- startup Alumor wil de wereld graag verbeteren door zijn eigen wonder - een op zonne-energie aangedreven water zuiverend huishoudelijk apparaat dat ze terecht Miriam's Bron noemen.


In ontwikkelingslanden lopen familieleden - meestal vrouwen en kinderen - vaak lange afstanden naar natuurlijke waterbronnen om flessen en jerrycans te vullen.


Deze waterlichamen kunnen worden besmet door alles, van uitwerpselen tot chemicaliën, en ziekten veroorzaken die variëren van cholera, diarree en dysenterie tot hepatitis A, tyfus en polio.


De moderne Miriam's Well wordt aangedreven door zonne-energie en heeft geen stopcontact nodig.


Foto via Alumor


Het apparaat heeft een waterzuiveringstechnologie op basis van ultraviolet LED-licht, dat elk type oppervlaktewater kan zuiveren, inclusief meren, rivieren, lagunes en zwembaden. "Het product is goedkoop, gebruiksvriendelijk en reinigt de bacteriën van water volgens de hoogste industrienormen", zei David Waimann van Alumor, hoofd bedrijfsontwikkeling tegen NoCamels.


De oplossing, ontwikkeld door vier ervaren wetenschappers en technologen, is een lamp die klasse A effectief is en gevaarlijke parasieten en virussen doodt. Het bevat slimme optica en een deeltjesfilter dat water produceert voor minder dan 0,5 cent per liter. Hij verbruikt ook weinig energie, slechts 4 watt via een zonnepaneel, en produceert elke 30 seconden een liter water. "Het is echt een wonder", voegt Waimann toe.


Alumor bevindt zich momenteel in een pre-seed-fase en heeft een subsidie ​​van $ 142.000 ontvangen van de Israel Innovation Authority.


Miriam's Well is bedoeld om te worden gebruikt in een dorpsomgeving waar één persoon het product zou huisvesten en bewoners naar een specifieke locatie zouden komen voor schoon water. Het dorpsontwerp zou voor ongeveer $ 50 worden verkocht als een sociaal goed (zonder winstoogmerk). Het bedrijf heeft momenteel contact met verschillende NGO's en regeringen die partners in de distributie zullen zijn.


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page