top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup MyCrops bouwt de grootste tuinbouwdatabase


Foto via MyCrops


MyCrops is een digitaal landbouwkundig platform dat geavanceerde deep learning-technologie ontwikkelt en AI-aangedreven camera's gebruikt om teeltproblemen 24/7 te scouten. Het platform is ontworpen om gewasverlies te voorkomen en planten op weg te helpen naar een maximale opbrengst, met slimme gewasmonitoringtools die vanaf de eerste dag inzicht geven.


"We scannen afbeeldingen van elke plant en gebruiken vervolgens deep learning en voorspellende analyses voor beslissingsondersteuning, zodat boeren hun bedrijfsdoelen duurzaam kunnen bereiken", zegt Asaf Levy, medeoprichter en CEO van MyCrops tegen The Jerusalem Post.


Het bedrijf werd in 2017 opgericht om telers te helpen bij het detecteren van vroege tekenen van ziekte in planten, met behulp van beeldverwerkingsalgoritmen en computervisie. "We zijn actief in de kassenmarkt, waar het onmogelijk is om luchtfoto's te maken met drones of satellieten", zegt Levy.

Foto via MyCrops


Het platform van het bedrijf detecteert bedreigingen zoals een tekort aan voedingsstoffen en ziekten vroegtijdig en grijpt in op de eerste tekenen van plagen om plagen te stoppen voordat ze onomkeerbare schade aanrichten.


"Het is als een kankercel", zegt Levy. " Vroegtijdige detectie en gerichte behandeling kunnen het probleem neutraliseren - anders zit het hele lichaam vol met uitzaaiingen. In boomgaarden en kassen is het precies hetzelfde."


Het MyCrops-platform houdt plantschema's en opbrengsten op schema door ongelijkmatige opkomst en herbeplanting op tijd te lokaliseren. Het elimineert het giswerk en weet precies wanneer te beginnen met oogsten voor maximale opbrengsten en kwaliteit. Bovendien optimaliseert het de voorraad en prijsstelling, waardoor telers worden voorbereid op succesvolle verkoop met geavanceerde schattingen van opbrengsten.


"We zijn een impactbedrijf", zegt Levy. "Het gebruik van ons systeem vermindert de chemische behandeling en vermindert gewasverspilling, wat ook gevolgen heeft voor de consument. Boeren kunnen de prijs per kilo verlagen omdat ze meer producten over hebben. Er worden nu kassen gebouwd in agrarische woestijnen, waar ze voorheen niet konden groeien. We kunnen kassen in de buurt van grote steden plaatsen en ze van voedsel voorzien. Het gebeurt vandaag al buiten New York City. Dit zal helpen om de toeleveringsketens te verkorten en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen."


Het bedrijf gebruikt kant-en-klare hardware en hardware-onafhankelijke software, waardoor het flexibel en betaalbaar is om groei op te schalen. Klanten krijgen geautomatiseerde 24/7, 360-graden weergaven van elke plant, en een snelle start, met eenvoudig te installeren camera's.


Foto via MyCrops


"Het handmatig beheren van gewassen is een uitdaging en onvoorspelbaar. Toch is de digitale landbouwrevolutie voor de meeste telers traag geweest met het leveren van gemakkelijke en betaalbare diensten die echte waarde bieden", zegt Levy.


De oprichters van MyCrops. Foto via My Crops


"MyCrops is anders", voegt hij eraan toe. "Opgegroeid op boerderijen en opgeleid als computer vision-experts, bouwen we geautomatiseerde oplossingen die problemen oplossen waarmee we zelf te maken hebben gehad. Deze oplossingen maken het dagelijkse beheer efficiënter, verhogen de winstgevendheid en verminderen de afhankelijkheid van pesticiden. honderdduizenden gebruikers van mobiele apps, die rijke context en inzichten bieden. Klanten krijgen duidelijke dashboardweergaven om het hele team uit te rusten met cijfers die ze daadwerkelijk kunnen gebruiken om hun werk beter uit te voeren."


Levy legt uit dat hun platform de ogen van de agronoom nabootst wanneer hij de kas binnenkomt en naar de planten kijkt. "95 procent van de problemen kan worden geïdentificeerd door middel van visie, zoals ziekten, plagen, extreme kou en hitte, en zelfs irrigatieproblemen", zegt hij.


"Ons platform geeft boeren de mogelijkheid om in hoog tempo te groeien", merkt hij op. "Ondanks de moeilijke wereldwijde economische situatie is de landbouwsector niet geraakt en zal er altijd vraag zijn. Het komende jaar zullen we ons concentreren op schaalvergroting met sterke partners en onze mogelijkheden uitbreiden om extra gewassoorten te ondersteunen.


Ga voor meer informatie naar: www.exitvalley.com

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page