israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup probeert over-zoetheid aan te pakken door suiker in sappen te verminderen


Screenshot Better Fruit


De Israëlische startup Better Juice , die suikers in natuurlijke sappen wil verminderen, zei in een persbericht dat het $ 8 miljoen heeft opgehaald om een ​​fabriek te bouwen en de verkoop en marketing uit te breiden.


Meer dan 20 procent van de dagelijkse suikerinname is afkomstig van dranken, zegt het in Rehovot gevestigde bedrijf op zijn website. De startup gebruikt enzymen om de moleculaire structuur van suikers die van nature in vruchtensappen voorkomen, zoals fructose, glucose en sucrose, te veranderen en om te zetten in prebiotische voedingsvezels en andere niet-verteerbare moleculen.


In de verklaring zegt het bedrijf dat "met de mogelijkheid om tot 80% van alle suikers te verminderen, de niet-GMO-technologie van Better Juice - een bioreactorapparaat dat het enzymatische proces uitvoert - worden verkocht aan sap producenten om hen te helpen een caloriearm product met minder suiker te creëren met een "delicate zoetheid".


Volgens Eran Blachinsky, oprichter en CEO van Better Juice, heeft een consumentenpanel van het bedrijf ontdekt dat 57% van de respondenten die het sap met een laag suikergehalte proefden, zeiden dat ze de voorkeur gaven aan het behandelde sap, terwijl nog eens 20% zei dat ze twijfelden tussen het nieuwe soort sap en het origineel. De overige proevers zeiden dat ze de voorkeur gaven aan het origineel. De proevers werden later geïnformeerd over het concept van suikervermindering


Better Juice opende in januari 2021 een proeffabriek om zijn bioreactoren te produceren, "een belangrijke mijlpaal in de commerciële opschaling van de startup", aldus de verklaring.


Blachinsky zei tegen de Times of Israel, dat het bedrijf in gesprek is met makers van sappen en hoopt dat zijn bioreactortanks begin 2022 op de markt zullen komen en in de productieprocessen van sap fabrikanten zullen worden geïnstalleerd.


Better Juice zal de nieuwe investering nu gebruiken om zijn eerste grootschalige fabriek in Israël op te zetten. De fabriek zal de productiecapaciteit verveertigvoudigen en tot $ 50 miljoen omzet per jaar genereren, zo voorspelt het bedrijf. Het bedrijf zal het geld ook gebruiken om de verkoop- en marketingteams uit te breiden om de commercialiseringsfase te ondersteunen.


Daarnaast zal het ingezamelde geld het bedrijf ook helpen de groei te versnellen "en uit te breiden naar andere productlijnen, zoals ijs, frisdranken en jam", zei Blachinsky.


De financieringsronde werd geleid door iAngels, Israël en omvat investeerders Maverick Ventures, Israël; Food Tech Lab TFTL, Spanje; The Kitchen Hub, Israël — de food tech incubator opgezet door Strauss Group en de Israel Innovation Authority; NEOME, Israël; Schetowitz Groep, Israël; en Semillero, Puerto Rico.


Better Juice is in 2018 opgericht door Blachinsky in samenwerking met de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Het bedrijf werd geïncubeerd in The Kitchen Hub - de foodtech- en IIA-incubator van de Strauss Group, en ontving vroege financiering van Maverick Ventures, Israël en andere wereldwijde investeerders, aldus de verklaring.
56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws