top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Trigo gebruikt AI waardoor je niet meer bij de kassa hoeft af te rekenen


Screenshot YouTube Trigo


De Israëlische startup Trigo, een wereldleider in kassaloze betalingstechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschapsovereenkomst heeft ondertekend om lid te worden van het partnerecosysteem van Google Cloud.


Volgens de overeenkomst zullen Trigo's AI-aangedreven oplossingen voor autonoom winkelen beschikbaar zijn op Google Cloud, en teams van beide bedrijven zullen samenwerken om retail bedrijven te helpen hun digitale transformaties te versnellen met AI-aangedreven autonome winkels. De keuze om met Google Cloud te werken was gebaseerd op de sterke relaties van Google Cloud met toonaangevende retailers, evenals de gevoeligheden van toonaangevende Europese retailers om Amazon Web Services te gebruiken.


"Trigo's werk met Google Cloud laat zien hoe 's werelds beste supermarktketens digitaliseren, innoveren, uitzonderlijke ervaringen leveren aan hun klanten en concurreren in een steeds drukker wordende en groeiende markt", zegt Michael Gabay, medeoprichter en CEO van Trigo.


Trigo's privacy-by-design-oplossing maakt gebruik van AI-aangedreven computer vision-technologieën samen met kant-en-klare hardware om bestaande supermarkten uit te rusten met autonome mogelijkheden. Het bedrijf past zijn eigen algoritmen toe op aan het plafond gemonteerde camera's die automatisch gegevens over de bewegingen en product keuzes van winkelende klanten leren en uploaden, zodat klanten eenvoudig een winkel kunnen binnenlopen, hun gewenste artikelen kunnen ophalen en naar buiten kunnen lopen zonder te stoppen bij de kassa. Betalingen en ontvangsten worden digitaal afgerekend.Trigo heeft in 2020 een snelle groei en toenemende vraag naar zijn technologie gezien en werkt samen met toonaangevende retailers op het Europese vasteland, waaronder Rewe, om in 2021 winkels te openen. De technologie van Trigo is aangeboord door Tesco PLC, een van 's werelds grootste kruideniers met winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Centraal-Europa.


Tesco heeft gewerkt aan een proef met Trigo in een Tesco Express-supermarkt op het hoofdkantoor en zal dat uitbreiden naar een andere winkel in een meer stedelijke omgeving. Trigo gebruikt Google Cloud voor een deel van de oplossing die het Tesco biedt. Trigo werkt ook samen met REWE, de op één na grootste supermarktketen van Duitsland, aan een kassaloze kassawinkel in het centrum van Keulen.


Volgens Trigo's analyse van Kantar-supermarktgegevens schat Trigo dat er wereldwijd ongeveer 500.000 gemaks- en kleine supermarkten (tot 1.000 vierkante meter) zijn die het potentieel hebben om achteraf te worden uitgerust met op AI gebaseerde wrijvingsloze technologie. Alleen al in de EU bevinden zich ongeveer 120.000 van hen.


"Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en IoT helpen retailers om opwindende, nieuwe ervaringen voor consumenten te bieden", zegt Paul Tepfenhart, Director, Global Retail Solutions bij Google Cloud. "We zijn verheugd dat Trigo zijn retailoplossingen naar Google Cloud brengt, en we kijken ernaar uit om samen te werken met Trigo om retailers te helpen hun acceptatie van deze mogelijkheden te versnellen."
115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page