top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Wiz nu 's werelds grootste cyber decacorn


Afbeelding met dank aan Wiz


De Israëlische cybersecurity-startup Wiz kondigde op 27 februari aan dat het $ 300 miljoen heeft opgehaald tegen een waardering van $ 10 miljard, waarmee het de grootste cybersecurity-eenhoorn of decacorn ter wereld is.

De startup biedt organisaties een beveiligingsplatform om risico's in de cloud te identificeren en weg te nemen, en ondersteunt merken als Costco, Slack, BMW en Chipotle.


Wix werd in 2020 opgericht door drie ex-Microsoft-managers die zich bij de technologiegigant hadden gevoegd nadat ze hun vorige startup, Adallom, hadden verkocht. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in New York en telt meer dan 600 werknemers, waarvan meer dan 100 in Tel Aviv.

Wiz-medewerkers hebben goede reden om blij te zijn nadat het bedrijf een waardering van $ 10 miljard heeft bereikt. Foto met dank aan Wiz


"Toen we iets meer dan drie jaar geleden met Wiz begonnen, wilden we beveiligings- en ontwikkelteams helpen bij het transformeren van hun beveiligingsmodel naar de wereld van de cloud", aldus medeoprichter en CEO van Wiz, Assaf Rappaport, op de website van het bedrijfbedrijf.


"We hebben in korte tijd een lange weg afgelegd, met record brekende ARR, toonaangevende investeerders, kenmerkende klanten, snelle productinnovatie en bedrijfsgroei die ons hebben gebracht waar we nu zijn", aldus Rappaport tegen ISRAEL21C.


“We vieren feest met ons team en onze klanten, maar blijven gefocust op de toekomst. Dit is gewoon weer een stap om een ​​beveiligingsplatform te worden dat echt geliefd (ja, geliefd!) is bij zowel beveiligingsteams als ontwikkelaars, waardoor ze sneller en veiliger kunnen bouwen dan ooit tevoren”, voegde hij eraan toe.


"We zetten ons in voor de snelle innovatie die ons tot nu toe heeft geleid, en de uitbreiding van het platform om cloud omgevingen te beveiligen van code tot runtime."


De Series D-financieringsronde werd geleid door Lightspeed Venture Partners en de bestaande investeerders van Wiz, Greenoaks Capital Partners en Index Ventures.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page