top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische studie: Pfizer vaccinatie 90% effectief bij het voorkomen van Covid-19 bij jongeren


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Covid-19-vaccin van Pfizer/BioNTech is uiterst effectief in het voorkomen van coronavirusinfecties bij jongeren tussen de 12 en 18 jaar, blijkt uit een nieuwe Israëlische studie.


Volgens de studie, die vorige week in het New England Journal of Medicine werd gepubliceerd , is het vaccin van Pfizer 90 procent effectief bevonden in het voorkomen van nieuwe gevallen van infectie bij adolescenten en 93% effectief in het voorkomen van de verspreiding van symptomatische infectie binnen zeven tot 21 dagen na de behandeling. de tweede dosis, aldus ISRAEL21C.


De studie, uitgevoerd door Clalit Health Services, was gebaseerd op gegevens van ongeveer 185.000 deelnemers, waarbij ongeveer 94.000 jongeren die het vaccin kregen, werden vergeleken met een niet-gevaccineerde groep van gelijke grootte.


De effectiviteit van het vaccin van Pfizer tegen de Delta-variant is ook bevestigd, aangezien de studie werd uitgevoerd tussen juni en september van dit jaar – een tijd waarin de Delta-variant de meest voorkomende SARS-CoV-2-stam in Israël was.


Volgens Ran Balicer, Clalit Medical Chief Innovation Officer van de Israëlische overheid gesponsorde massale vaccinatie campagne is wat in de gelegenheid gesteld om dit onderzoek uit te voeren.


"Terwijl Israël de afgelopen maanden een grote vaccinatiecampagne voor zijn adolescenten begon, bood dit ons een unieke kans om de effectiviteit van het vaccin bij adolescenten te beoordelen," zei hij.


Hoewel deze studie de efficiëntie van het vaccin aantoont bij het voorkomen van symptomatische gevallen van Covid-19, beschikt het niet over voldoende gegevens om de effectiviteit van het vaccin te meten bij het voorkomen van aan Covid-19 gerelateerde ziekenhuisopnames onder jongeren.


Israël was een van de eerste landen die een wijdverbreide vaccinatie- inspanning tegen Covid-19 lanceerde, waarbij alle grote zorgverleners in het land al in december 2020 begonnen met het toedienen van vaccins.


Sindsdien zijn er meer dan 15,8 miljoen doses van het vaccin toegediend aan 5,71 miljoen mensen. Vandaag is 64% van de bevolking in Israël volledig gevaccineerd.


109 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page