top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische tech-incubator gepland voor Zuid-Amerika


OurCrowd oprichter en CEO Jon Medved, centrum, en hoofd van Incubators Ori Sobovitz, vierde van links, gastheer Uruguayaanse functionarissen bij OurCrowd in Jeruzalem, 26 maart 2023. Foto door Dudi Saad via ISRAEL21C


Uruguay's Ministerie van Industrie, Energie en Mijnbouw van Uruguay heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met de in Jeruzalem gevestigde wereldwijde durfinvesteerder OurCrowd om samen te werken aan de mogelijke oprichting van een incubator voor technologie-startups in Uruguay als onderdeel van het Uruguay Innovation HUB-programma.


OurCrowd organiseerde de ondertekeningsceremonie van 26 maart, bijgewoond door een Uruguayaanse regeringsdelegatie die de Uruguayaanse minister van Industrie, Energie en Mijnbouw, Omar Paganini, vergezelde.


De overeenkomst werd ondertekend door Paganini, OurCrowd CEO Jon Medved en OurCrowd Partner en Head of Incubators Ori Sobovitz.


De Uruguayaanse minister van Industrie, Energie en Mijnbouw Omar Paganini vertrok, na het ondertekenen van een MoU met OurCrowd oprichter en CEO Jon Medved. Foto door Dudi Saad via ISRAEL21V=C


De Uruguay Innovation Hub is bedoeld als een programma om de innovatie- en ondernemerschapssector van het land te versterken, met als doel het te promoten als een kern voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijven voor de Latijns-Amerikaanse regio en daarbuiten.


"OurCrowd exploiteert momenteel vijf door de overheid gesteunde incubators in Israël en één in het buitenland [in Nieuw-Zeeland], die de gerenommeerde technologische en academische middelen van Israël gebruiken om startups in een vroeg stadium te ondersteunen," zei Sobovitz tegen ISRAEL21C.


"We zijn van plan om voort te bouwen op dit model in Uruguay, al een regionale magneet voor innovatie, die we zien als een springplank om uit te breiden naar Latijns-Amerika. We willen de particuliere sector, inclusief VC's, multinationals en lokale conglomeraten, stimuleren om in deze bedrijven te investeren en substantieel bij te dragen aan het hele ecosysteem."


Paganini zei dat Uruguay "klaar is om de sprong te wagen die het een regionale referentie zal maken, met een wereldwijde projectie, in de aantrekkingskracht van innovatieve ondernemingen in verschillende stadia", erop wijzend dat "de economische, sociale, institutionele en juridische stabiliteit van het land zekerheid en vertrouwen biedt om langetermijninvesteringen aan te trekken."
84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page