top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische telefoon-app voorspelt met succes hartfalen door middel van spraak


Spraakverwerking slaagt erin om hartfalen te voorspellen voordat het plaatsvindt. Foto door Alexander Sinn op Unsplash


De spraakverwerkingsstartup Cordio Medical kondigde aan dat zijn HearO-app met succes 82 procent van de eerste gevallen van congestief hartfalen voorspelde bij patiënten die deelnamen aan een onderzoek, gemiddeld 18 dagen voordat het incident plaatsvond, meldt ISRAEL21C.


De studie verzamelde 460.000 stemmonsters van 180 patiënten in 10 medische centra in Israël. De deelnemers gebruikten thuis de HearO-app en stuurden één keer per dag een stemvoorbeeld in het Hebreeuws, Arabisch of Russisch.


Het bedrijf rapporteerde een slagingspercentage van 82% en merkte op dat een derde van de 18% verkeerde diagnoses verband hield met geluiden van andere luchtwegaandoeningen.


Congestief hartfalen vindt plaats wanneer het hart het bloed niet goed pompt, wat op zijn beurt kan leiden tot vochtophoping in de longen. Het HearO-systeem detecteert die opbouw in de spraak van een persoon en waarschuwt voor toekomstig hartfalen.


"De resultaten van de studie geven ons potentieel aan om een ​​standaard te worden op het gebied van vroege detectie van hartfalen", zegt Dr. Ronit Haviv, senior vice-president klinische, QA en regulering van Cordio Medical tegen ISRAEL21C.


"De oplossing is gemakkelijk en gemakkelijk te gebruiken door elke patiënt, zelfs de oudste, en het is bewezen dat het nauwkeurigheidsniveau hetzelfde is als een oplossing van medische kwaliteit."


Het HearO-systeem van Cordio zal naar verwachting zowel patiënten met hartfalen als de zorgverleners die hun behandelingen beheren aanzienlijk helpen, zei Dr. Tuvia Ben Gal, directeur van de afdeling Hartfalen op de afdeling cardiologie van het Rabin Medical Center in Petah Tikva.


"De inzet van het systeem zal de aanzienlijke werklast in klinieken helpen verminderen en artsen in staat stellen zich te concentreren op de patiënten die behandeling nodig hebben", voegde hij eraan toe.


Het bedrijf voltooide onlangs een fondsenwervingsronde van $ 18 miljoen en heeft goedkeuring gekregen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en CE-goedkeuring van de Europese Unie. Het verwacht eind 2023 FDA-goedkeuring te krijgen en is van plan om in 2024 de Amerikaanse markt te betreden.
1.464 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page