top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische universiteiten steunen Oekraïense studenten in oorlogstijd


Screenshot YouTube


Terwijl het geweld en de onzekerheid in Oekraïne escaleren, komen Israëlische universiteiten hun Oekraïense studenten en degenen die getroffen zijn door de turbulente situatie in het door oorlog geteisterde land te hulp, door hen emotionele steun, financiële hulp en beurzen en huisvesting in Israël te bieden.


Ben-Gurion Universiteit van de Negev heeft haar psychologische diensten beschikbaar gesteld voor studenten die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne, en heeft studenten en onderzoekers in Oekraïne uitgenodigd om een ​​semester door te brengen aan de Israëlische universiteit, door hen onderdak, een beurs en hulp te bieden bij het verkrijgen van een studentenvisum.


De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft contact gezocht met studenten van Oekraïense afkomst die zijn getroffen door de oorlog en heeft hen onmiddellijk academische, emotionele en financiële steun geboden. Het nodigt ook studenten en academici uit Oekraïne uit om hun studie of onderzoek voor een paar maanden in Jeruzalem voort te zetten, en voorziet hen van maandelijkse toelagen en gratis kost en inwoning op de campus. Het biedt ook tijdelijke academische posten aan Oekraïense academici en afgestudeerde studenten, meldt ISRAEL21C.


De Hebreeuwse Universiteit hees de Oekraïense vlag op haar Mount Scopus-campus. Universiteitsvoorzitter prof. Asher Cohen zei dat dit gebaar een belangrijke verklaring aflegt dat “wij van de Hebreeuwse Universiteit diep verontrust zijn door de crisis die zich in Oekraïne ontvouwt en een boodschap van steun en kracht sturen naar de bevolking van Oekraïne. Ons hart is bij het Oekraïense volk.”


Reichman University, voorheen bekend als IDC Herzliya, heeft 14 studenten uit Oekraïne die studeren aan de Raphael Recanati International School. Twee bevinden zich momenteel in het westen van Oekraïne, waar de universiteit dagelijks contact met hen houdt en probeert hen in veiligheid te brengen. De rest van de studenten is in Israël en krijgt waar nodig psychologische diensten, vrijstellingen en financiële hulp.


Bij het Technion – Israel Institute of Technology in Haifa zijn studenten die door de oorlog zijn getroffen uitgenodigd om emotionele steun te krijgen. De universiteit heeft ook een brief gestuurd waarin studenten en academici uit Oekraïne worden uitgenodigd om een ​​jaar op het instituut door te brengen en heeft hiervoor een budget opgesteld.


Ook de Universiteit van Tel Aviv heeft een budget van ongeveer NIS 1 miljoen toegewezen om Oekraïense studenten en onderzoekers te verwelkomen om het komende semester aan de universiteit door te brengen. De beurzen dekken het collegegeld en de kosten van levensonderhoud.


"Als universiteit die de vlag van academische vrijheid opheft, hechten we er veel waarde aan onze Oekraïense collega's onmiddellijke hulp te bieden", aldus de Universiteit van Tel Aviv in een verklaring.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page