top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische VC lanceert duurzaamheidsfonds van $ 100 miljoen


Firstime Ventures is van plan te investeren in bedrijven die werken aan duurzame doelen zoals geen voedseltekort en schoon water. Foto door Riccardo Annandale op Unsplash


Het Israëlische durfkapitaalfonds Firstime Ventures heeft een fonds van $ 100 miljoen gelanceerd voor duurzame investeringen. De aankondiging werd gedaan op de openingsdag van de onlangs gehouden klimaatconferentie van de Verenigde Naties in 2021 (COP26) in Glasgow, Schotland.


Het duurzaamheidsfonds, het derde investeringsfonds van Firstime, is bedoeld voor Israëlische ondernemers die opereren in overeenstemming met een van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, waaronder geen voedseltekorten, schoon water en sanitaire voorzieningen, betaalbare en schone energie en verantwoorde consumptie en productie.


Het fonds heeft al geïnvesteerd in twee startups, BeeHero en Hygieia . BeeHero's sensoren zijn geïnstalleerd in bijenkasten om bijenziekten te voorspellen en imkers te helpen de gezondheid van hun kolonies in realtime aan te pakken, terwijl Hygieia een insulinebeheerprogramma heeft ontwikkeld voor mensen met diabetes.


“We veranderen ons klimaat snel en zijn getuige van een wereldwijde ineenstorting. We kunnen langer doorgaan met 'business as usual', aangezien de impact van de klimaatcrisis onze gezondheid, onze economie en ons leven beïnvloedt', merkt Firstime op.


“We zijn op zoek naar oprichters die helpen bij het oplossen van de meest urgente uitdagingen ter wereld, van het bereiken van netto nul-koolstofdoelstellingen die de klimaatcrisis zullen helpen verminderen, tot precisielandbouwtools die ons zullen helpen onze landbouw- en voedingsindustrie aan te passen aan ons nieuwe klimaat om toegankelijke digitale gezondheidsoplossingen die miljarden patiënten kunnen helpen.”


Het duurzaamheidsfonds van Firstime heeft naar verluidt al zo'n $ 50 miljoen opgehaald en zal de komende maanden de rest ophalen. Het fonds wordt ook ondersteund door de Israëlisch-Canadese investeerder Jonathan Kolber.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page