top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische verpakkingsinnovatie verhoogt de houdbaarheid van champignons

Exotische paddenstoelen verpakt in de nieuwe verpakking van StePac. Foto met dank aan StePacPPC via ISRAEL21c


Een nieuwe duurzame verpakkingstechnologie, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf StePac , zou de houdbaarheid van champignons aanzienlijk verlengen en tegelijkertijd het gebruik van plastic verminderen.  


De MAP-films (gemodificeerde atmosfeerverpakking) van StePac zijn ontworpen om de smaak, voeding en textuur van verse, hele en gesneden champignons, zoals oesters, leeuwenmanen, shiitake, portabella en meer, te behouden. 


Volgens gegevens van Emergen Research wordt de mondiale champignonmarkt gewaardeerd op ruim $50 miljard en zal deze naar verwachting tegen 2030 verdubbelen. 

Witte champignons worden echter beschouwd als zeer bederfelijk en hebben een houdbaarheid van slechts een paar dagen, waardoor ze niet erg kostenefficiënt en verspillend zijn. 


Het is bewezen dat MAP de houdbaarheid van champignons verlengt tot meer dan twee weken, door de uitdroging van de champignons te verminderen en overtollig vocht uit de verpakking te verdrijven.


VP Marketing voor Marina Galilee Mushrooms Roni Sofer meldde dat de verpakkingen van StePac het bedrijf hielpen de verspilling in de toeleveringsketen met meer dan 35% te verminderen.


“Wij raden elke champignonteler of leverancier ten zeerste aan om deze oplossing te onderzoeken”, aldus Sofer, in gesprek met ISRAEL21c.


Fred Recchiuti, algemeen directeur van Basciani Foods, toonaangevend leverancier van verse champignons voor de foodservice-industrie in de Verenigde Staten, zei dat de verpakking hielp om de champignons 18 dagen vers te houden.


“De fraudebestendige zak verhoogt de voedselveiligheid en zekerheid, en elimineert de mogelijkheid dat vreemde materialen in het product in de toeleveringsketen terechtkomen. Op het gebied van duurzaamheid vermindert het het plasticgebruik van het product met meer dan 94,7% vergeleken met de kuipen die we vroeger gebruikten”, zei hij.


StePac CTO Gary Ward zei: “Onze zeer functionele verpakkingsoplossing is op maat gemaakt om het voorraadbeheer en de bewaarbaarheid van champignons dramatisch te verbeteren, waardoor belanghebbenden de opslag kunnen verlengen in tijden van overvloed en de kwaliteit ervan in de hele toeleveringsketen kunnen behouden. Dit zal op zijn beurt de verkoopbaarheid en de consumentenervaring vergroten.”

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page