top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische virusexpert: Omicron lijkt meer besmettelijker maar minder gevaarlijk


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Volgens prof. Dror Mevorach, een senior arts van het Hadassah-Hebrew University Medical Center, blijkt uit nieuwe gegevens dat de Omicron variant besmettelijker is, maar niet zo gevaarlijk als andere varianten.


"Ik ben voorzichtig met wat ik zeg, maar als we kijken naar de momenteel beschikbare informatie, is er reden om aan te nemen dat de variant zich snel verspreidt, maar het lijkt erop dat het minder gevaarlijk is", zei Mevorach.


Volgens het Omicron Variant Patiëntprofiel van het Tshwane District in Zuid-Afrika – Tshwane is het epicentrum van de Omicron-uitbraak – waren 80% van de ziekenhuisopnames in de afgelopen twee weken mensen jonger dan 50 jaar, van wie de overgrote meerderheid geen zuurstofondersteuning nodig had.


Dit kan op verschillende manieren worden verklaard, waaronder de lagere leeftijd van de patiënten, of dat het beloop van de Omicron-variant milder is.


Mevorach is het eens met andere experts die zeggen dat " de Omicron het Covid-19 virus meer op een griep doen lijken".


"Misschien moeten we accepteren dat sommige mensen ziek worden en ze behandelen met de antivirale behandelingen die binnenkort beschikbaar komen, of de vaccins kunnen enigszins worden aangepast om effectiever te zijn," zei hij.


“Ik weet echter niet zeker of we het zullen moeten doen. De eerste optie is misschien goed genoeg.”


Mevorach sprak ook zijn optimisme uit dat de bescherming die de booster biedt lang zal duren. "Wat ik in immunologische onderzoeken heb gezien, is dat de booster de antilichamen echt verhoogt, en ik denk dat het een langduriger immuniteit zal geven," zei hij.


473 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page