top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische vrouw schrijft geschiedenis door als eerste Israëlische de Mount Everest te beklimmen


Danielle Wolfson, de eerste Israëlische vrouw die de top van de Mount Everest bereikte. Foto met dank aan Danielle Wolfson via ISRAEL21C


Een 43-jarige Israëlische vrouw hief op 23 mei de Israëlische vlag op de top van de Mount Everest. Danielle Wolfson, 43, was daarmee de eerste vrouwelijke Israëli die de top van de 8.849 meter hoge berg bereikte en pas de vierde Israëliër die dat deed.


"Ik ben blij en trots dat ik de eerste Israëlische vrouw ben die de top bereikt", postte Wolfson op Facebook na haar 45-daagse expeditie met de Seven Summits Club.

De tent van Danielle Wolfson op de Mount Everest. Foto met dank aan Danielle Wolfson via Israel21C


Wolfson, een advocaat uit Ramat Gan, brak in 2011 meerdere botten tijdens het skiën en moest opnieuw leren lopen. Ze begon ook met hardlopen, zwemmen en fietsen en begon enkele jaren geleden met klimtochten over de hele wereld.


Ze trainde maanden met een triatlongroep voordat ze haar Everest-beklimming probeerde in de Himalaya op de grens van Nepal en Chinees Tibet.


In januari beklom ze de Ojos del Salado, de hoogste vulkaan ter wereld. In maart bereikte ze de berg Elbrus in haar geboorteland Rusland, de hoogste top van Europa op 5.642 meter (18.510 voet).

Waar ze ook gaat, ze hijst altijd een Israëlische vlag.
93 weergaven1 opmerking

1 commento


Raphaël Vangestel
Raphaël Vangestel
03 giu 2021

Congratulations 🌹🇮🇱🇮🇱🇮🇱‼️

Mi piace
bottom of page