israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Israëlische wetenschappers: "Voedingssupplement voor fruit en groenten kan Covid op afstand houden"


Voedselfoto gemaakt door fabrikasimf via freepik.com


Worden voedingssupplementen het nieuwe wapen tegen Covid-19? Het antwoord kan ja zijn, volgens wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv.


In Farmaceutica rapporteerden professoren Ehud Gazit, Eran Bacharach en Daniel Segal over hun laboratoriumexperiment met een voedingssupplement dat zink, koper en flavonoïden bevat, de polyfenolische verbindingen die worden aangetroffen in fruit en groenten zoals cashewnoten, pompoen, erwten en bieten.


De wetenschappers, waaronder promovendi Topaz Kreiser en Dor Zaguri en andere onderzoekers, ontdekten dat het supplement de immuniteit tegen virale infecties zoals Covid-19, griep en andere winterziekten zou kunnen verbeteren.


Virussen zoals Covid-19 veranderen snel, aldus de wetenschappers. Ze besloten om actieve vaccins te ontwikkelen op basis van veilige voedingssupplementen die de virale belasting in het lichaam zouden verminderen en de besmetting zouden verminderen.


Segal zei dat er een "afname van 50-95% was in de gnomische replicatie van verschillende groepen RNA-virussen" met behulp van de behandeling.


Van links naar rechts prof. Eran Bacharach, prof. Daniel Segal en prof. Ehud Gazit. Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv


Gazit, die ook aan het hoofd staat van TAU's Blavatnik Center for Drug Discovery , zei dat wetenschappers "al jaren weten dat voedingssupplementen die zink bevatten de immuniteit tegen ernstige, virale en chronische infecties kunnen verbeteren." De onderzoekers voegden koper toe om een ​​ionische onbalans te voorkomen en de effectiviteit van de behandeling te verbeteren.


De onderzoekers voerden het experiment in vitro (in het laboratorium) uit en hopen klinische proeven bij mensen te doen. Omdat deze supplementen veilig en natuurlijk zijn en zonder recept kunnen worden gekocht, hebben de wetenschappers besloten de bevindingen aan het publiek bekend te maken voordat ze klinische proeven gaan doen.


"Wij geloven dat het product kan dienen als een aanvullende behandeling om het effect van bestaande antivirale vaccins en medicijnen te versterken," zei Bacharah tegen ISRAEL21C.

166 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws