israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Israëlische wielrenner Omer Goldstein neemt deel aan de Tour de France


Het team van Israel Start-Up Nation dat aan de Tour de France zal deelnemen. Foto ISN


Het is officieel, de Israëlische wielrenner Omer Goldstein maakt deel uit van het Israëlische wielrenteam ' Israel Start-Up Nation (ISN) ' dat zal deelnemen aan de Tour de France.


Het zal de eerste keer zijn dat de veelzijdige Israëlische wielrenner uit het noorden van Israël zal racen op het meest prominente racepodium ter wereld en wat hij noemde: "een droom die ik had sinds ik een kind was, komt nu uit. Ik stelde me altijd voor dat ik in de Tour de France vooraan zou zitten in een ontsnapping in een bergetappe, ervoor gaan, niet echt bezorgd of ze me pakken of niet, zolang ik vol gas ga en alles geef. ”


In zekere zin is deze strijdlustige benadering van racen een van de redenen waarom het management van het team heeft besloten dat de jonge Goldstein dit jaar uitstekend zal passen in de line-up van ISN in de Tour. “Omer is wat ik noem een ​​'offensieve renner'”, legt Rik Verbrugghe, sportmanager van ISN, uit. “Hij staat altijd klaar om een ​​uitdaging aan te gaan, absoluut zonder angst. "


Maar daarnaast hebben we Omer gekozen omdat hij de ploeg op zoveel manieren veel kan geven in de Tour. Natuurlijk zal zijn belangrijkste taak zijn om onze leider, Mike Woods, bij te staan, maar hij kan onze man zijn in een ontsnapping en als de kans zich voordoet, kan hij een geweldig resultaat behalen. En in middellange bergetappes kan hij erbij zijn in een geselecteerde groep die naar de finish gaat. Omer heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt en hij verdient ons vertrouwen in hem volledig.”


Inderdaad, in elke etappe die hij dit jaar reed - van de UAE Tour tot de Ronde van Catalunya tot de Dauphine - heeft Goldstein bewezen een van de meest agressieve renners in de ISN-line-up te zijn.


"Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van het spel", legt Omer uit. “Natuurlijk is de Tour de France de grootste race van allemaal, en de stress in het peloton zal anders zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik klaar ben om het team te helpen en een impact te hebben op onze zoektocht om Mike te steunen en een ritzege te behalen.”


Omer Goldstein. Screenshot ISN video


Omer heeft dit seizoen een speciale band ontwikkeld met de TdF-legende, Chris Froome, door weken samen door te brengen in hoogtetrainingskampen en naast elkaar te racen in een race met vier etappes. Hij zei dat hij enthousiast en trots is om met Froome in de Tour te racen en zei: "Ik heb zoveel respect voor hem, hij is een stille mentor geweest. Mij ​​adviseren. Met mij praten over de kleine details die het verschil kunnen maken. Ik hou gewoon van racen en trainen met Froome. Hij is zo'n geweldige vechter. Onderschat hem nooit. Hij zit in de lift en ik denk dat hij kan verrassen in de Tour.”


Omer's meest enthousiaste en meest trotse fan in de Tour zal ongetwijfeld de mede-eigenaar van het team zijn, Sylvan Adams, die zei: “Omers snelle vooruitgang als renner heeft alle inspanningen van ISN bij het ontwikkelen van Israëlische wielrenners gevalideerd. Omer studeerde slechts een paar jaar geleden af ​​aan onze U23 Israel Cycling Academy om een ​​solide WorldTour-professional te worden. Hij zal zijn eerste Tour de France rijden als onschatbare ondersteuning van teamleider Mike Woods.


Yalla Omer, heel Israël zal naar je kijken en voor je duimen!”53 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws