israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische ziekenhuizen zetten zich schrap voor nieuwe coronavirusgolf


Ter illustratie. Foto Wix


De medische teams zijn uitgeput, ze zijn nog niet hersteld van de vorige golven patiënten met het COVID-19 virus, maar ziekenhuizen in Israël bereiden zich voor op de volgende golf COVID-19 patiënten, meldt de Hebreeuwse krant YNET.


Ondanks de toename van het aantal dagelijkse besmettingen, voornamelijk door de snel om zich heen slaande Delta variant, is er tot dusver geen toename van ziekenhuisopnames en ernstige gevallen geweest. In het hele land lagen woensdagochtend 50 mensen op de coronavirus afdelingen.


De Rambam Health Care Campus in Haifa is het enige ziekenhuis in Noord-Israël dat momenteel patiënten met coronavirus behandelt. Er zijn drie mensen in isolatie opgenomen op een afdeling interne geneeskunde nadat de ondergrondse coronavirusafdeling die sinds oktober vorig jaar in bedrijf was, was gesloten.

Onder de patiënten is een gevaccineerde vrouw van in de twintig die zwanger is van een tweeling. Ze lijdt aan milde symptomen na ontvangst van twee doses van het Pfizer-vaccin.


Andere patiënten zijn een vrouw die onlangs is teruggekeerd van een buitenlandse reis en naar verluidt in matige toestand verkeert, en een 70-jarige man in ernstige toestand die lijdt aan ademnood.


Ondanks dat het aantal ernstige gevallen stabiel blijft, blijven sommige gezondheidsfunctionarissen ongerust. "Het was voor ons duidelijk dat het verwijderen van het maskermandaat verkeerd was", zei een functionaris. "De meeste ziekenhuizen hielden het mandaat binnen hun faciliteiten, ondanks de verwijdering ervan, en het lijkt erop dat ze daar gelijk in hadden", zei hij.


"Dit is het moment om mensen eraan te herinneren dat de pandemie nog niet voorbij is en dat we niet zelfgenoegzaam moeten zijn", zei Rian Amin, een verpleegster die sinds maart vorig jaar COVID-19-patiënten behandelt.


"Mensen reizen naar het buitenland en brengen nieuwe varianten terug. Vaccins voorkomen ernstige ziekten, maar we moeten nog steeds voorzichtig zijn", zei hij. "We zijn nog steeds in een betere vorm dan in eerdere infectiegolven", zei hij.


Amin zei dat medische professionals beter voorbereid zijn om patiënten te behandelen en de ziekte beter begrijpen, maar waarschuwde dat het vermogen kan veranderen en afhankelijk is van nieuwe varianten en hun effect op de ziekte.


het Kaplan Medical Center in Rehovot zegt dat hun speciale coronavirus afdeling binnen enkele minuten zou kunnen worden heropend als dat nodig mocht zijn.


In Rehovot zijn 31 actieve patiënten in de stad en meer dan 160 anderen zitten in quarantaine. De naburige stad Modi'in heeft 100 bevestigde gevallen.


Dr. Yoni Shapira van het Shamir Medisch Centrum in centraal Israël zei dat de meeste nieuwe gevallen werden gevonden bij kinderen en dat ze voor het grootste deel last hebben van milde symptomen. Hij waarschuwde echter dat er in de nabije toekomst meer uitbraken zouden kunnen zijn.


Shapira waarschuwde ook dat medische teams kunnen worden blootgesteld aan emotionele stress, zelfs voordat de caseloads toenemen. "Onze teams stonden onder vreselijke mentale stress tijdens de laatste golf van morbiditeit en zijn bang om met een soortgelijke situatie te maken te krijgen. Maar ik heb er vertrouwen in dat ze zich goed zullen gedragen", zei hij.174 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws