israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëls coronavirus tsaar: "ga niet naar het buitenland op vakantie"


Ter illustratie. MDA vaccineert in Israël. Foto MDA


Ondanks dat sinds gisteren bijna alle beperkingen van wege het coronavirus in Israël zijn opgeheven doet de coronavirus tsaar van het land, professor Ash een dringende oproep niet naar het buitenland te gaan en geeft daarbij o.a. aan dat de strenge controles op Ben Gurion Airport van kracht blijven voor inkomende reizigers.


Dit betekend dat ouders met kinderen tot 12 jaar een probleem hebben, sinds de regel van kracht blijft dat iedereen die het land binnenkomt en niet is gevaccineerd 10-14 dagen in quarantaine moet.


De komende weken wordt in Israël een begin gemaakt met het vaccineren van alle 12 tot 15 jarigen.


Ook zijn er twee nieuwe landen aan de lijst toegevoegd met landen die als "rood" worden aangemerkt en waar reizen naar toe ten zeerste wordt afgeraden.

Deze landen zijn Rusland en Argentinië, die zich bij Oekraïne, Ethiopië, Brazilië, India, Zuid-Afrika, Mexico en Turkije voegen en waar naar toe reizen wordt afgeraden vanwege het hoge aantal COVID-19 besmettingen.


Cronavirus-tsaar Nachman Ash drong er een paar dagen gelden bij Israëliërs op aan om voorlopig nergens naar het buitenland op vakantie te gaan. "Ik denk dat het daar nog niet de tijd voor is, aangezien de besmettingen in de wereld op veel plaatsen hoog zijn, ook in Europa", vertelde Ash aan de nieuwssite van Ynet. “Het gevaar om daar besmet te raken is erg groot, ook voor de gevaccineerden. Af en toe zien we gevaccineerde mensen uit het buitenland komen met nieuwe varianten, dus het loont de moeite om deze reizen even uit te stellen.”


Per 1 juni zijn de zogenaamde Purple Badge en Green Pass-systemen geschrapt, wat betekent dat Israëli's niet langer een bewijs van vaccinatie of herstel hoeven te laten zien om verschillende locaties te betreden, en capaciteitslimieten in winkels, restaurants en andere locaties zullen worden opgeheven. Er zullen geen limieten meer zijn op bijeenkomsten, zowel binnen als buiten.


Alleen het dragen van gezichtsmaskers binnenshuis, in kantoren en winkelcentra en theaters en reisbeperkingen blijven voorlopig van kracht, zei minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein.

103 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws