top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëls ministerie van Volksgezondheid: "binnen 10 dagen 1.000 virus besmettingen per dag"


Ter illustratie. Foto via Wix


Israëls ministerie van Volksgezondheid heeft donderdagmiddag bekend gemaakt dat er binnen een week 600 virus besmettingen per dag zullen zijn en over 10 dagen moet rekening worden gehouden met 1.000 besmettingen per dag.


De reden voor deze sombere prognose is de snelle opmars van besmettingen door de Delta variant in het land. Donderdagochtend bleek dat er de afgelopen 24 uur 307 nieuwe besmettingen waren bijgekomen, tegenover 297 op dinsdag.


Volgens deskundigen zijn pogingen om de binnenkomst van coronavirusvarianten in Israël via Ben-Gurion International Airport te beteugelen in dit stadium nutteloos vanwege het toenemende aantal ziektegevallen in het land en de identificatie van bevestigde gevallen.

Wel werd het publiek opnieuw opgeroepen niet naar het buitenland te gaan indien dit net echt dringend noodzakelijk is.


Er komen steeds meer steden en wijken bij die als 'oranje en in sommige vallen als ''rood' worden aangemerkt. Uitbraken met de Delta variant vinden voornamelijk in wijken plaats waar de bevolking snel wordt besmet met de nieuwe virus variant.


Zoals eerder meegedeeld overweegt de regering Ben Gurion airport te sluiten indien de besmettingen blijven toenemen en ook wordt de invoering van het "Groene Paspoort" overwogen.


159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page